Ontdek 7 tips voor een topvakantie in eigen tuin.

Gepubliceerd op 27 Juni 2022

Op vakantie voel je je de koning te rijk. Maar dat gevoel kan je ook gewoon thuis ervaren, in je eigen tuin. Je bent meteen prijsbewust én duurzamer bezig, want reizen brengt verplaatsingskosten met zich mee en heeft een grote impact op het milieu. Geen wonder dat de staycation steeds populairder wordt! Met onze 7 tips ga je volop voor een staycation of vakantie in eigen tuin.

Tip 1: Creëer extra leefruimte buiten

Meer ruimte om te leven, dat willen we allemaal. Maar dat hoeft niet per se binnen te zijn.

Vervaag de grens tussen binnen en buiten dankzij een groot schuifraam en een aangebouwde terrasoverkapping. Je stapt meteen van je indoor leefruimte in je outdoor leefruimte. En dankzij de vele opties geniet je in je tuinkamer van hetzelfde comfort als binnen, zoals verlichting, muziek, verwarming en elektriciteit.

Een zonnescherm of luifel boven het schuifraam is een budgetvriendelijkere optie waarbij ingebouwde verlichting, luidsprekers en grote afmetingen ook mogelijk zijn.

Tip 2: Controleer je eigen microklimaat

Het weer kunnen we niet beïnvloeden, maar het klimaat onder je terrasoverkapping wél. Dat doe je door de lamellen te openen of te sluiten in combinatie met afsluitingen zoals screens, glazen schuifwanden of de lamellen van de Ambiente wand die een briesje wind doorlaten.

Wist je dat je het doek van overkappingen zoals de Z!P en Z!P CUBE ook gedeeltelijk kan uitrollen? Het doek blijft altijd strak gespannen en is windvast. Zo creëer je bijvoorbeeld schaduw aan de gevel, maar geniet je verder op het terras van het zonnetje en de blauwe lucht.

Tip 3: Ga voor automatisatie en méér comfort

Jouw terras of tuin wordt een luilekkerland waar jij helemaal niets hoeft te doen. Je pergola werkt dankzij sensoren en een slimme motor autonoom en kantelt de lamellen de ganse dag door volgens de stand van de zon. Hierdoor laten ze van ’s morgens vroeg tot ’s avonds laat het perfecte streepje schaduw of zon door. Helemaal afgestemd op jouw behoeften.

Wil je toch ingrijpen, of de screens iets meer openen of sluiten? Je bedient alle functies van je terrasoverkapping gewoon via de smartphone en tablet app.

En na een frisse duik kan je de screens sluiten voor meer privacy via de ingebouwde en waterdichte drukknoppen in de paal. Je hoeft je smartphone dus niet met natte handen te bedienen.

En tot slot: profiteer van je staycation en ga ook even op pad in je eigen streek. Misschien ontdek je wel verborgen parels! En wanneer het begint te waaien of regenen hoef je je geen zorgen te maken. De sensoren van jouw pergola of luifel thuis reageren op het weer en nemen actie wanneer dat nodig is, zoals het doek oprollen of de lamellen sluiten.

Tip 4: Maak tijd voor elkaar én jezelf

Me-time of qualitytime met je partner, kinderen en vrienden. De effecten daarvan zijn niet te onderschatten.

Haal dat spannend boek maar boven en lees tot de late uurtjes dankzij de geïntegreerde ledverlichting. Koel of warm licht, gekleurd of gedimd: jij hebt de volledige controle via de app of de drukknoppen.

Bij Winsol kies je uit 8 verschillende verlichtingen voor pergola’s. En ook hun luifels zijn beschikbaar met geïntegreerde verlichting in de kast, knikarmen of voorlijst.

Tip 5: Music maestro!

Waan je in Spanje dankzij flamenco-muziek die door de luidsprekers van je pergola knalt. Of stream die zomerse playlist of foute top 50 via je smartphone en de Bluetooth-verbinding.

Muziek en verlichting hebben een grotere invloed op je gemoed dan je denkt.

Sluit je ogen en ontspan. Laat je favoriete vakantietunes je in je gedachten meevoeren naar een verre bestemming of je favoriete vakantieplek. Koester die herinneringen van vorige vakanties en herbeleef die leuke momenten in eigen tuin, met de mensen die je het liefste ziet.

Tip 6: Een film: de perfecte familienamiddag

Gezellig bijkletsen met vrienden, maar je wil de kinderen meteen ook entertainen? Of het is tijd voor een gezellige familiedag waarbij je normaal gezien samen naar de bioscoop gaat?

Ook dit doe je gewoon thuis in je eigen tuin. Tover je pergola om in een outdoor cinema. Projecteer films of series op groot scherm via de projector en het projectiescreen. Maak het via de afsluitingen gezellig donker en dim de verlichting. Nog wat popcorn of een zomerse snack en je bent er helemaal klaar voor!
Download de infobrochures en laat je inspireren.

Tip 7: Geniet van absolute privacy

Op vakantie wil je genieten in alle rust, zonder pottenkijkers. Maar dat geldt ook voor je eigen tuin.

Sfeerwanden of afsluitingen helpen om inkijk te vermijden en beschermen je tegelijkertijd tegen de kuren van het Belgische weer. Maar geef toe, die onvoorspelbaarheid maakt het spannend. Gelukkig ben je daar helemaal op voorbereid.
Ontdek alle sfeerwanden.

Klaar voor een staycation of vakantie in je tuin?

Bij Winsol heb je tal van mogelijkheden: zonneschermen of terrasoverkappingen met lamellen of oproldoek. En dankzij de kwalitatieve materialen geniet je járenlang van je nieuwe zonwering.

Tal van klanten gingen je al voor en profiteren ook deze zomer van het mooie weer. Laat je inspireren door de Winsol-realisaties.

Hak de knoop door met persoonlijk advies

Wist je dat je momenteel nog steeds kan genieten van de kortste levertijden op de markt? Als je nu bestelt, geniet je nog deze zomer in eigen tuin!

Laat je adviseren door experts in een Winsol-showroom en/of ontvang een offerte op maat.