Hoe je gazon klaarmaken voor de lente? De tuinaannemer weet raad!

Gepubliceerd op 09 Maart 2021

Lente, da’s het seizoen waarin we allemaal weer willen genieten in onze tuin. Maar je gazon is niet meer zo groen, hier en daar is een kale plek te zien en er staat heel wat onkruid. Geen zorgen, want vandaag ontdek je nuttige tips om jouw gazon lenteproof te maken. Graag hulp of advies op maat? Vind hier een tuinaannemer in je buurt en neem contact op. Makkelijker wordt het niet! 

Een verticuteerbeurt voor het grasperk

Weinig zonlicht in de winter zorgt ervoor dat je gazon niet meer zo groen en gezond is als voorheen. Een verticuteermachine verwijdert mos, oud gras en onkruid uit het grasperk. Het haalt namelijk alles wat in de breedte groeit weg. En laat dat nu net hetgeen zijn waar jij ook vanaf wilt: onkruid en mos. Geen tijd om zelf je aan de slag te gaan, of graag advies van een expert? Schakel dan een ervaren tuinaannemer in. Vind hier een tuinaannemer in je buurt.

Gras zaaien

Wanneer al het onkruid en mos verwijderd is, lijkt je tuin niet echt op de tuin die je voor ogen had. Hij ziet er zelfs wat kaal uit. Tijd dus om nieuw gras te zaaien. Om je grasmat aan te sterken, strooi je eerst een laag schoon, grof zand. Vervolgens strooi je graszaadjes over het gazon en voornamelijk op de plaatsen die nu kaler zijn. Kalken en bemesten zorgt voor extra voedingsstoffen. Tip: kalken en bemesten doe je best vlak voor een regenbui. Zo ben je zeker dat er niets wegwaait. Je laat deze klussen liever over aan een professional? Neem dan contact op met een tuinaannemer in je buurt.

Gras maaien

De verticuteermachine heeft zijn werk gedaan en het gras is ingezaaid. Dan is het tijd om te maaien. Drie tot vier weken na het inzaaien mag je het gras voor een eerste keer opnieuw maaien. Maai het zeker niet te kort, want dan krijgen mos en onkruid meer kans.

Was verticuteren en opnieuw inzaaien niet nodig bij jou, maar is je gras wel extreem lang? Maai je gazon dan in twee beurten. Bij de eerste beurt maai je enkel de topjes en twee dagen later maai je het op de gewenste lengte.  

Hagen snoeien

Ook je haag heeft nood aan een flinke snoeibeurt. Wist je dat snoeien enorm belangrijk is voor je haag? Het zorgt voor licht, waardoor de haag binnenin niet kaal wordt en je dus een mooie, volle haag krijgt. Let wel op, want fout snoeien kan grote gevolgen hebben. Laat het snoeien van je hagen gerust over aan een tuinaannemer. Dankzij zijn professioneel materiaal en tonnen ervaring geniet je altijd van een piekfijn resultaat. Vind een tuinaannemer in je buurt en ontdek hoe hij jou het leven makkelijker maakt.

Bloemen planten

Hou je van kleur en variatie in je tuin? Fleur je prachtige groene tuin dan op met bloemenperkjes. Een plekje aan de rand van je tuin, waar de zon enkele uren per dag op schijnt is ideaal om bloemen te planten. Niet zeker welke bloemen het beste in je tuin passen? Vraag advies aan een tuinaannemer in je buurt. Hij kan je ook vertellen welke soorten weinig onderhoud vragen. Heb je eerder een kleine tuin, maar wil je hem toch opfleuren? Gebruik dan bloembakken. Je kiest zelf waar je ze plaatst, maar zorg wel dat er voldoende zon bij kan.

Gegarandeerd een goed resultaat dankzij de tuinaannemer

Wil jij je gazon snel weer in topconditie? Informeer je bij een tuinaannemer in je buurt over de beste aanpak voor jouw tuin. Zijn hulp is heel betaalbaar en je gazon fleurt er ontzettend van op. Sommige mensen schakelen de tuinaannemer enkel in voor zwaardere klussen, of voor tuinonderhoud waarvoor ze zelf niet het juiste materiaal hebben. Ook dat kan! Jij kiest zelf voor welke klussen je een tuinnemer inschakelt en wanneer. Ontdek voor welke klussen je zoal terechtkan bij een tuinaannemer.

Geen tijd om je tuin onder handen te nemen en graag hulp van een expert? Vind een geschikte tuinaannemer in je buurt en informeer naar de mogelijkheden. Onkruid bestrijden, snoeien, je gazon egaliseren… Jij kiest zelf wat je uitbesteedt en wanneer.