Een vijver aanleggen? Kies voor een tuinaannemer

Gepubliceerd op 20 May 2020

Een vijver in de tuin is een absolute meerwaarde. Een waterpartij is zowel voor mens als dier aantrekkelijk.  Wil je graag eentje laten aanleggen? Een tuinaannemer weet raad! Ontdek er hier meer over.

Wanneer moet je een vijver aanleggen

Een vijver in je tuin kan je zowel in het voorjaar als in het najaar aanleggen. Het voordeel van dit in het najaar te doen is dat de temperaturen dan niet meer zo hoog zijn en het water minder snel aangetast wordt door algen. Leg je je vijver in het voorjaar aan, doe dit dan beter vroeg op het jaar, zodat het water op punt gesteld kan worden voor je er planten en/of vissen in plaatst. Zelf een vijver aanleggen kan, maar het is geen lachertje.. Neem liever een professional onder de arm. Vind een tuinnemer in jouw buurt en bekijk inspirerende projecten.

Neem een tuinaannemer onder de arm

Een tuinaannemer realiseert je tuindromen. Laat je je vijver aanleggen door een professioneel tuinaannemer, dan hoef jij alleen maar je wensen voor je droomvijver en/of -tuin te bespreken. Wil je bijvoorbeeld een moderne, hedendaags of klassieke vijver? Graag een mooie, stille plantenvijver of ben je fan van een visvijver? Jij mag dromen en je tuinaannemer zorgt voor de integratie in je tuinplan en een vlekkeloze aanleg. Zo ben je zeker van een geslaagde opwaardering van je tuin. Doe hier alvast tuinideeën op.

Voordelen van professionele vijveraanleg

Een vijver aanleggen is een specialistenklus. Laat je dit doen door een tuinaannemer, dan heb je niet alleen minder zorgen, je hebt ook minder onderhoud. Hij houdt immers rekening met: de verhouding van de vijver tot de oppervlakte van de tuin, de filterzone die groot genoeg moet zijn, de juiste beplanting, en nog veel meer. Ontdek de taken van een tuinaannemer.

Filter of niet?

Bij een vijver hoort altijd een filtersysteem hetzij mechanisch, hetzij natuurlijk. Als er in je vijver een goede verhouding is tussen watermassa, vissen en beplanting is een pomp echter niet echt noodzakelijk. Het microbiologisch leven in de vijver zorgt dan voor het evenwicht. Vraag raad aan je tuinaannemer, die weet er alles van en zorgt ervoor dat je waterpartij perfect aansluit bij je wensen.

Vergunning voor een vijver

Wist je dat je voor de aanleg van bepaalde vijvers een stedenbouwkundige vergunning nodig hebt? Dit is afhankelijk van de grootte, de zone, de afstand van de woning en de perceelgrenzen. Je kan hiervoor terecht bij je gemeente maar ook je tuinaannemer kan je hier meer over vertellen. Vind een tuinaannemer in je buurt.

Op zoek naar een professional voor het aanleggen van je droomtuin met of zonder vijver? Neem contact op met een tuinaannemer in je buurt.

Lees ook:

   

Brochures

Vraag geselecteerde brochures aan