Bomen kiezen, verzorgen, snoeien of vellen? De boomverzorger helpt!

Bij de aanleg van je tuin, of verbouwingen van je huis of tuin, houd je best rekening met de aanwezige bomen. Hier verschijnt de boomverzorger op het toneel. Een bekwame boomverzorger staat je bij met advies en helpt je bij het verzorgen van je bomen. Ontdek de mogelijkheden en vind een vakman in je buurt.  

De juiste boom voor jouw project

Wanneer we bomen aanplanten, hebben we doorgaans een eindbeeld in gedachten. We weten hoe die boom er moet uitzien, en waar we naartoe willen. Maar welke boom is nu het meest geschikt? Een boomverzorger helpt je graag bij het kiezen van de juiste boom voor het gewenste eindbeeld. Vind hier makkelijk een boomverzorger in jouw buurt.

Correct planten en verzorgen

Niet alleen het eindbeeld en de bodem zijn van belang, ook de aanplanttechniek is cruciaal. Een boomverzorger kent de nieuwste technieken en kan je met raad en daad bijstaan. Bovendien kan hij/zij je helpen bij de nazorg en advies geven over het planten van bomen. Een boomverzorger adviseert je ook over de ruimte die boomwortels nodig hebben om te groeien. Bekijk hier inspirerend beeldmateriaal van tuinen in diverse groottes, stijlen en formaten. Klaar voor jouw project? Neem dan contact op met een tuinaannemer in je buurt.

Wortelschade vermijden

Het belangrijkste deel van de boom, de wortels, kan je niet zien. Daarom moet je altijd voorzichtig zijn als je rond bomen aan de slag gaat. Neem bij werken rond een boom contact op met een boomverzorger. Hij/zij kan je helpen om de boom optimaal te beschermen tijdens de werkzaamheden. De gevolgen van wortelschade kunnen immers erg groot zijn en gevaarlijke situaties opleveren.

Bomen snoeien volgens de regels van de kunst

Jonge bomen worden opgekroond in de jeugd- en begeleidingssnoei. Voor oudere bomen kan je een onderhoudsnoei overwegen. Die wordt alleen uitgevoerd na een visuele boomcontrole (VTA) en dan enkel wanneer het echt nodig is. Vorm- en leibomen krijgen wel heel regelmatig een vormsnoei. Het snoeien van fruitbomen is een heel ander gegeven. Een boomverzorger kan je vertellen of er gesnoeid moet worden en welke snoei van toepassing is. Vind hier de juiste man/vrouw voor jouw klus.

Bomen vellen

Een boomverzorger kan een boom beoordelen op veiligheid en stabiliteit, en advies geven over manieren om een boom al dan niet te behouden. Het vellen van een boom is een moeilijke én gevaarlijke klus. Het vellen van (aangetaste) bomen laat je daarom beter over aan een boomverzorger, zeker wanneer de bomen ook nog eens dicht bij een huis staan. Hij/zij is hiervoor speciaal opgeleid. Een boomverzorger kan oordelen over de veiligheid, je advies geven bij het aanvragen van kapvergunningen en kent de veiligste technieken.

Van het kiezen van een geschikte boom tot het verzorgen, snoeien en vellen van bomen… een boomverzorger staat je bij met raad en daad. Zo kan jij zorgeloos genieten van een fraaie, nette tuin. Vind hier een boomverzorger in je buurt en laat je inspireren door uiteenlopende tuinontwerpen.

Lees ook:

In samenwerking met Tuinaannemer.be

Meer nieuws van Tuinaannemer.be

Hoe voorkom je onkruid tussen de voegen van je betonklinkers?

Droom je van een mooi terras, oprit of tuinpaadje met klinkers maar vrees je voor gebarsten voege

Verschillende soorten hagen om je tuin mee te omheinen

Wil je graag je tuin omheinen op een natuurlijke manier?

Waterbeheer in de tuin: wapen je tuin tegen droogte

Door slim om te springen met water, blijft jouw tuin in topconditie.

GRATIS Nieuwsbrief