Wat is de ideale grasmaaier voor je tuin?

Gepubliceerd op 25 February 2021

Ben je op zoek naar een nieuwe grasmaaier? Dan zul je al snel merken dat er heel wat verschillende types machines zijn. Waar zitten de verschillen en hoe kom je uiteindelijk tot het beste toestel voor jouw gazon? Volg onze tips.

De ideale grasmaaier voor jouw tuin

Denk vooraf goed na over de grasmaaier die je koopt, zodat je voor jouw tuin het beste resultaat behaalt. Niet elke grasmachine past immers bij elke tuin. Om de juiste machine te kiezen, moet je met twee zaken rekening houden: de grootte van je tuin en zijn complexiteit.

Verschillende aandrijvingen

Grasmaaiers op benzine

Benzinemodellen blijven een goede oplossing voor tuinen vanaf 500 m². Ze hebben immers geen snoer en bieden een grote autonomie en maaibreedte. Maar dit type grasmachine is ook luidruchtig en duur.

Elektrische grasmaaiers

Daarnaast bestaan er elektrische maaiers met snoer. Ze starten makkelijk, maken minder lawaai, vergen minder onderhoud en zijn goedkoper dan die op benzine. Maar een elektrische grasmaaier met een snoer biedt ook minder bewegingsvrijheid. Het type is dus vooral geschikt voor kleine tuinen, liefst zonder bomen en andere obstakels.

Accumaaiers

Vandaar het toenemende succes van accumaaiers. Daarmee geniet je van alle voordelen van de elektrische maaier, maar ook van alle bewegingsvrijheid. Bovendien kunnen hun batterijen steeds grotere oppervlaktes aan. Ze laden ook almaar sneller op, zonder dat de capaciteit van de accu nog afneemt.

Ten slotte heb je de keuze tussen grasmachines met of zonder opvangbak. Vang je het gras op, dan ligt je gazon er netter bij, maar moet je het wel bemesten.

Voor welke grasmaaier op accu kies je?

Vroeger waren grasmachines op accu vooral aangewezen voor kleine tuinen, bijvoorbeeld van 130 m² groot. Maar vandaag vind je ook al machines waarmee je tot 500 m² kunt maaien, dankzij een goede batterijautonomie. Dankzij een goede prijs-kwaliteitsverhouding hoef je bij Dual Power niet diep in je buidel te tasten.

Op de POWDPG7561 van Dual Power klik je een 40 V-accu. Je maait er maximaal 500 m² gazon mee, bij een volle batterij. De grasmaaier heeft een maaibreedte van 370 mm. De snijhoogte kan je in zes stappen aanpassen van 25 tot 75 mm. Het gras wordt opgevangen in een opvangzak van 35 L. De borstelloze motor heeft een langere levensduur, zorgt voor een betere batterijprestatie en heeft minder onderhoud nodig.

Met de POWDPG7568 kan je meer dan dubbel zoveel gazon kortwieken, tot maar liefst 1200 m². Dat grote bereik wordt bereikt, omdat je er twee 40V-accu’s in kan klikken. De zelftrekkende machine maait 510 mm breed. De maaihoogte kan je instellen van 30 tot 80 mm, in zes stappen. Ofwel vang je het gras op in de opvangzak van 70 L, ofwel kies je ervoor om het te mulchen. Ook deze grasmaaier heeft een duurzame, borstelloze motor.

Op zoek naar het ideale gereedschap om je tuin te onderhouden? Ontdek de juiste tools bij een verkooppunt in je buurt.

   

Brochures

Vraag geselecteerde brochures aan