Leuke klussen om je tuin te pimpen

Gepubliceerd op 23 Augustus 2023
Leuke klussen om je tuin te pimpen
Leuke klussen om je tuin te pimpen

De zon schijnt en de vogels fluiten, dat betekent maar één ding: het is dé tijd van het jaar om volop te genieten van onze tuin! Of je nu een doorgewinterde tuinier bent of gewoon op zoek bent naar wat creatieve veranderingen, er zijn talloze manieren om je tuin op te fleuren en hem naar een hoger niveau te tillen. In deze blog delen we vier leuke en creatieve DIY-klussen om je tuin te pimpen. 

Buitenkeuken

Wat is er leuker dan buiten koken wanneer de zon schijnt en de temperaturen stijgen? Een buitenkeuken bouwen lijkt misschien een hele klus, maar kan eigenlijk vrij eenvoudig zijn. Bepaal op welke plek in je tuin de buitenkeuken moet komen en begin met een frame te bouwen. Daarna kan je apparatuur installeren zoals een grill, een kookplaat, een gootsteen en zelfs een koelkast. Wil je geen hele keuken in je tuin? Dan kan je ook een kleine werkbank bouwen met een keukenwerkblad erop voor naast je barbecue.

Verticale tuinmuur

Waarom zou je enkel de horizontale ruimte in je tuin benutten? Je kan ook een super leuke verticale tuinmuur creëren met behulp van pallets, houten planken of speciale verticale tuinpanelen. Hang bijvoorbeeld potten op verschillende niveaus om een mooi groen tapijt te creëren op je tuinmuur. Vul de potten met kleurrijke bloemen, kruiden of zelfs planten voor een unieke touch. Dankzij zo’n levende muur zal je tuin er nog veel groener uitzien. Heb je geen tuin maar enkel een terras? Dan is een groene, verticale muur ook absoluut iets voor jou!

Tuinpaden

Een heel creatief project voor in je tuin is je tuinpaden personaliseren met zelfgemaakte stapstenen. Hierbij kan je je creativiteit volledig de vrije loop laten gaan! Giet beton in zelfgemaakte vormen zoals bladeren, dierenpootjes of geometrische vormen. Voeg kleur toe met gekleurde stenen of mozaïek. Deze stapstenen zullen ongetwijfeld de eyecatcher van je tuin worden en gasten zullen zelfs niet geloven dat je ze zelf hebt gemaakt!

Dierenhok

Of je nu kippen, een hond, een konijn of een kat hebt, een plekje in de tuin kan voor je geliefde huisdier niet ontbreken. Heel wat dierenhokken zijn niet zo moeilijk om zelf te bouwen. Denk eerst eens na waar je het dierenhok wilt plaatsen en hoe groot het moet worden. Daarna kan je het nodige materiaal aanschaffen en beginnen bouwen. Wil je geen groot hok in je tuin of loopt jouw hond of kat gewoonlijk vrij rond? Dan kan je ook een leuke kattenmand of hondenkussen kopen om in de tuin te liggen. Zo kan je huisdier er gezellig bij komen liggen wanneer je in de tuin zit.