Je droomterras aanleggen en onderhouden: zo helpt de tuinaannemer

Gepubliceerd op

Een terras aanleggen in je tuin? Topidee! Steeds meer gezinnen realiseren hun droomterras met behulp van een tuinaannemer. Die kent namelijk als geen ander het geheim achter een goed aangelegd terras. Verder kun je hem gerust het onderhoud van je terras toevertrouwen. Vind hier een tuinaannemer in je buurt en geniet binnenkort al van het tuinaannemer-effect.

Een terras, da’s puur genieten

Een terras in de tuin? Het betekent voor velen het summum van genot. Aangekleed met comfortabel tuinmeubilair is een terras de ideale setting om alle zorgen aan de kant te schuiven en te genieten van je buitenomgeving. Een genot waar iedere generatie van droomt. In een tijd waarin thuiswerk en ‘staycation’ boomen, prijkt de aanleg van een tuinterras op vele verlanglijstjes. Op zoek naar het genot van een terras? Kies een professionele tuinaannemer voor het aanleggen van je terras.

Profiteer van de vakkennis van je tuinaannemer

Een terras aanleggen? Kinderspel voor een professionele tuinaannemer, maar voor jou ongetwijfeld een uitdagende klus. De aanleg van een terras vergt namelijk een deskundige voorbereiding: een aangepaste fundering, goede drainage en de juiste helling zijn cruciaal vooraleer je de gekozen terrastegels kan plaatsen. Zie je genoeg redenen om de aanleg van je terras over te laten aan een echte vakman? Contacteer een professional uit je regio en ontdek hier de diverse taken van een tuinaannemer.

Een goede fundering is essentieel

Weet jij wat er onder je oude terrastegels ligt, of hoe de bodem eruitziet? Je tuinaannemer hecht er veel belang aan, want een goede fundering is essentieel voor de aanleg van je terras. Zo worden eventuele verzakkingen grondig weggewerkt en zal ook de afwatering grote aandacht krijgen. Een goed aflopend terras met een stabiele fundering vraagt om het vakmanschap van een professionele tuinaannemer. Vind hier een tuinaannemer in je buurt.

Laat je adviseren over het onderhoud van je terras

Een terras moet opboksen tegen weer en wind. Het kan dus wel een regelmatige schoonmaakbeurt gebruiken. Weet je niet goed hoe je dit best aanpakt? Je tuinaannemer zal je bijstaan met correct advies en het geschikte onderhoudsproduct. Zoek een tuinaannemer in je buurt en vraag advies over het reinigen van je terras.

Onderhoudstips voor het reinigen van je terras

Wil je graag zelf aan de slag met het reinigen van je terras? Hier volgen alvast enkele niet te missen onderhoudstips:

  • Controleer de voegen kort na de aanleg. Door extreme weersomstandigheden kunnen de voegen loskomen. Laat je tuinaannemer ze opnieuw vullen, invegen of inwateren.
  • Voor het schoonmaken van betontegels kan je handmatig of machinaal vegen. Gebruik geen machines die eveneens het vuil opzuigen: ze zuigen namelijk ook het voegmateriaal op.
  • Reinig je terras met warm water. Let op met te hoge druk: de toplaag van de stenen kunnen schade lijden. De tegels kunnen hierdoor verkleuren en het oppervlak kan poreuzer worden, wat leidt tot mosvorming en vervuiling.   
  • Contacteer je tuinaannemer meteen als je terrastegels vlekken vertonen. Hij onderzoekt de oorsprong van de vlekken en reikt de juiste oplossing aan.
  • Liggen je betontegels steeds in de schaduw? Dan treedt vervuiling sneller op.
  • Betontegels kunnen te maken krijgen met een grijswitte kalkuitslag. Dit is een natuurlijk proces als gevolg van extreme weerstypes. Je kan kalkuitslag makkelijk reinigen met warm water, of je wacht tot wegspoelt bij regenval.

Een vergunning nodig voor de aanleg van je terras?

Voor de aanleg van een terras moet je mogelijk een omgevingsvergunning aanvragen. Wil je graag zekerheid hierover? Bevraag je dan bij je stad of gemeente. Daar zal men nagaan of je al dan niet een vergunning nodig hebt. Voorzie daarvoor een oppervlakteschets van je perceel, met weergave van alle verhardingen. Zo’n plattegrondsplan vraag je best aan je tuinaannemer.

Een ervaren tuinaannemer kan je helpen bij het aanleggen van je droomterras of -tuin. Zowel bij het ontwerp als bij de realisatie komt zijn knowhow van pas. Vind hier een tuinaannemer in je buurt.