Je tuin esthetisch afboorden? Ontdek de duurzame afboording in gerecycleerd kunststof

Gepubliceerd op

Wil je je terras, tuinpad, vijver, moestuin of bloemenperk afboorden op een verzorgde manier? Kies dan voor een oplossing waarmee je jaren gerust bent. De Ecolat®-afboording in gerecycleerd kunststof is duurzaam, makkelijk te plaatsen én betaalbaar.

Verzorgde uitstraling voor je terras of tuin

Een afboording draagt bij tot een verzorgde uitstraling van je terras of tuin. Je kunt natuurlijk kiezen voor een afboording in hout, maar die kan gaan rotten en is niet zo stevig.  Een afboording in kunststof daarentegen is bestand tegen vocht en heeft een lange levensduur. Kunststof is toch niet ecologisch, zeg je? Think again! De Ecolat®-afboordingen in kunststof zijn gemaakt uit kunststofafval en kunnen op het einde van hun levensloop opnieuw gerecycleerd worden. Ontdek deze afboording in een bouwhandel in je buurt.

Duurzame afboordingen, 100% recyclebaar

Met de Ecolat®-afboordingen in kunststof kun je je tuin creatief en flexibel vormgeven. Met zijn natuurlijke look past deze afboording in quasi elke tuin. De Ecolat®-tuinafboording vraagt weinig onderhoud en is eenvoudig te plaatsen. De sterke en duurzame lat is licht hanteerbaar, bewerkbaar zoals hout, rotvrij en milieuvriendelijk. Met de bijbehorende Ecopic®-paaltjes zorg je snel voor een solide bevestiging.

Recht of gebogen

Er zijn zowel rechte als buigzame Ecolat®-afboordingen verkrijgbaar. Wil je graag rechte, strakke borders realiseren? Dan gebruik je de ‘Ecolat® plank’. Voor gebogen en glooiende borders kies je best de buigzame ‘Ecolat® rol’. Ontdek hier de diverse afmetingen.

Hoe de Ecolat®-tuinafboording plaatsen?

Ecolat®-tuinafboording wordt gedeeltelijk ingegraven en stevig bevestigd in de grond met Ecopic® paaltjes. Hoe plaats je deze afboording? Hieronder vind je een handig stappenplan.

  1. Ontrol de Ecolat® op de plaats waar de afboording uiteindelijk komt. Graaf een sleuf en leg de Ecolat® minimum 2/3 in de grond.
  2. Klop met een rubberen hamer de Ecopic® paaltjes in de grond. Het H-profiel garandeert een hoge stabiliteit. De paaltjes komen zo’n 3 cm lager dan de bovenzijde van de Ecolat® en zullen in de eindfase niet meer zichtbaar zijn. Afhankelijk van de toepassing plaats je de paaltjes minimaal om de 50 cm.
  3. Bevestig de Ecolat® met roestvrijstalen schroeven tegen de Ecopic® paaltjes. Gebruik eventueel een waterpas voor een mooi resultaat.
  4. Vul de zijde van de tuinborder aan met aarde, schors, kiezel ... et voilà. Je afboording is klaar!

Tip: bekijk de instructievideo en zie hoe de plaatsing verloopt.

Nog vragen over de duurzame Ecolat®-tuinafboording in kunststof? Steek je licht op in een Gedimat bouwhandel in je buurt voor advies, of stel je vraag online. Benieuwd naar prijzen? Vraag dan online je offerte aan. Succes!