7 creatieve ideeën voor je terras en tuin

Gepubliceerd op

Je terras of tuin omtoveren tot een originele buitenruimte, het is niet alleen weggelegd voor ervaren tuinarchitecten. We tippen jou 7 creatieve ideeën waarmee je makkelijk zelf aan de slag kan. In een moeite ontdek je duurzame terrasplanken die tal van mogelijkheden bieden voor een geslaagd persoonlijk ontwerp. Vraag hier je gratis staal aan en ervaar de kwaliteit ervan nu al bij je thuis, volledig vrijblijvend.

Tips voor een buitenruimte op maat

Er is niets mis met een rechthoekig terras in één kleur. En ook je gazon hoeft geen originaliteitsprijs te winnen om ervan te kunnen genieten. Toch is het zoveel leuker om van je buitenruimte echt jouw ding te maken. Maar hoe pak je dat aan? We zetten je graag op weg met 7 tips. Ontdek ze snel en personaliseer je tuin of terras naar jouw smaak.

1. Denk na over de functie van je terras

Een terras kan zoveel meer zijn dan een plek om te ontspannen. Je kan er bijvoorbeeld een buitenkeuken voorzien, of een speelplek voor je kids. Als je het geluk hebt om een zwembad of zwemvijver te bezitten, behoort ook een bijhorend terras met poolhouse tot de mogelijkheden. Met de veelzijdige terrasplanken van Cedral maak je het waar. Ze zijn gemaakt van vezelcement, een hoogwaardig materiaal samengesteld uit cement, water, lucht en vezels. Duurzaam én esthetisch.

Bestel hier je gratis Cedral Terrace staal

2. Combineer smalle en brede terrasplanken

Je terrasvloer is een belangrijk onderdeel van je terras. Kies je voor de terrasplanken van Cedral, dan heb je alle mogelijkheden om creatief uit de hoek te komen. Zo kan je onder meer variëren met de breedte van de planken. Cedral Terrace planken zijn verkrijgbaar in twee breedtes: 84,5 mm en 175 mm. Die kan je vrij combineren in tal van unieke patronen. Plaats bijvoorbeeld om en om een brede en een smalle plank, of wissel meerdere brede planken hier en daar af met een smalle. Het is maar net welk origineel effect je wil bekomen.  

Vraag hier je gratis inspiratiebrochure aan

3. Overweeg meerdere kleuren voor de terrasvloer 

Graag een gedurfd ontwerp voor je terras of tuin? Terrasplanken van Cedral zijn verkrijgbaar in vier kleurtinten: zachtgrijs, diepgrijs, steenrood en zandbeige. Omdat deze kleuren goed samen passen, kan je er gerust meerdere combineren in één ontwerp. Het resultaat is altijd top. Kies hier je favoriete kleuren en vraag vrijblijvend je gratis stalen aan. Zo kan je het effect previewen bij je thuis en eens overleggen met je huisgenoten.

4. Creëer een geslaagde overgang tussen binnen en buiten

Met Cedral Terrace kan je de kleur van je terrasvloer afstemmen op die van de vloer in je woonkamer. Dat oogt niet alleen stijlvol, het zorgt ook voor een harmonieus totaalplaatje. Leg je gratis staal eens op de vloer van je woonkamer om de kleurcombinatie te beoordelen. Zo hak je straks zelfverzekerd de knoop door.

5. Varieer met de legrichting van je terrasplanken

Wist je dat je ook kan variëren met de legrichting van je terrasplanken? Cedral planken zijn eenvoudig te verzagen onder haast elke hoek. Hierdoor zijn er tal van mogelijkheden voor de plaatsing. Je kan je planken evenwijdig leggen, in rechte hoeken, maar ook diagonaal.

Door de legrichting af te wisselen kan je visueel zones afbakenen: een zit- of speelhoek, een eetruimte of een hoekje om te barbecueën. Maar het is ook een manier om je terras of tuinpad een speelse toets te geven.

6. Experimenteer met ronde vormen

Vind je een rechthoekig gazon maar saai? Ga dan gerust voor ronde vormen. Verzaag de Cedral Terrace planken zoals jij het wil en leg een slingerpad aan tussen je bloemperkjes, volg de omtrek van je vijver of geef je bomen wat ruimte. Je zal zien: met organische vormen ziet je tuin er meteen natuurlijker uit, zeker in combinatie met bloeiende planten en struiken.

7. Vergeet de aankleding niet

Je terrasontwerp komt pas echt tot leven met de juiste meubels en accessoires. Een tapijtje, een moderne loungeset, enkele poefs … Je Cedral Terrace wordt in no time een uitnodigende openluchtwoonkamer. Met sfeerverlichting en een vuurschaal of terrashaard maak je het extra gezellig tot in de vroege uurtjes.

Denk eraan, door de aankleding van je terras af te stemmen op de stijl van je woning krijg je een smaakvol geheel. Heb je bijvoorbeeld een moderne en strakke woning, dan zal je het mooiste resultaat bekomen als je die stijl doortrekt naar je terras en tuin.

Met een Cedral terrasvloer in vezelcement creëer je eenvoudig een stijlvolle buitenruimte naar jouw smaak. Lees hier meer over de voordelen en vraag je gratis staal aan. Voor advies en een vrijblijvende offerte kan je terecht bij een verdeler in je buurt.

   

standaard