Hoe een omheining installeren wanneer je tuin helt of varieert in hoogte?

30/06/2022

Ga je een omheining installeren, dan kun je voor veel uitdagingen komen te staan. Zoals je afsluiting plaatsen op een hellend terrein. Misschien schrikt dit je af bij het kiezen en budgetteren van je afrastering? Geen zorgen. Ontdek 5 tips van de omheiningsdeskundigen bij Betafence om je afrastering op een helling te installeren.

Tuin op de helling zetten

Heel zelden zijn tuinen en perceelgrenzen vlak. Sommige zijn hellend of bestaan uit oneffen grond. Het is dan een uitdaging om je afrastering te plaatsen rond je eigendom. Plaats je je omheining op een helling, volg dan deze 5 stappen:

  1. Meet het terrein nauwkeurig op en vergelijk het met het nulniveau.
  2. Zorg voor een nauwkeurige meting, gebruik hiervoor een laser of een ander hulpmiddel om het nulniveau te vinden.
  3. Meet de helling. Is de helling groter dan 15%, plaats dan de palen dichter bij elkaar.
  4. Meet opnieuw, bepaal alle hoogteverschillen langs de afrasteringslijn.
  5. Meet het hoogste punt en start de installatie op het hoogste punt in je tuin.

Producten voor een vlotte installatie

Na al dat meten, wenst je een vlotte installatie. Bij Betafence hebben we onze ruime ervaring aangewend om producten te creëren die ervoor zorgen dat je project snel kan gerealiseerd worden. Voor een oneffen terrein raden wij Bekafix palen aan. Dit zijn universeel inzetbare palen voor een uitgebreid gamma afrasteringspanelen, die eenvoudig in stappen van 25 mm kunnen geplaatst worden op een hellend terrein.

Bekafix

Paneelomheiningen

Bekafix palen zijn compatibel met een brede waaier aan panelen, wat betekent dat je de omheining kunt kiezen die het best past bij je behoeften en de look-and-feel van je huis. Deze palen kunnen gecombineerd worden met alle Nylofor panelen, Zenturo panelen en met de creatieve en unieke CreaZen panelen.

De paneelomheining Bekafor Classic of Zenturo, gecombineerd met Bekaclip palen en Bekafor beugels, kunnen ook eenvoudig in trapvorm geplaatst worden wanneer er hoogteverschillen zijn.  Merk op dat er dan extra beugels nodig zijn.

Eén van de vele compatibele afrasteringssystemen is Zenturo, een uniek concept dat een moderne en eenvoudig te installeren discrete afrastering biedt die inspeelt op de nieuwste tuintrends. Gebruik Zenturo Classic of Zenturo Super als een stijlvolle omheining of als een creatief tuindecoratiepaneel. Bovendien, kunnen ze wanneer ze gebruikt worden als een gevulde wand, met specifieke Zenturo palen, gepersonaliseerd worden met Zenturo Pixels of Flexo Strips, of gevuld worden met natuurlijke materialen, om een gepersonaliseerde look te creëren.

Draadomheining op rol

De paneelomheiningen zijn standaard ontworpen om hoogteverschillen op te vangen, maar wat als je liever een omheining op rol hebt? Wil je een hoogteverschil opvangen met een tuindraad op rol, dan kan dit het best met bijvoorbeeld Plasitor. Deze draad heeft vierkant vlechtwerk en heeft minder gelast tuingaas. Plasitor is vormvast en veerkrachtig, maar de geweven mazen maken het mogelijk om hellingen op te vangen. Wij zouden echter bij een zeer grote hellingsgraad het gebruik van tuingaas op rol niet aanbevelen. Paneelafrasteringen daarentegen kunnen wel op alle hellingsgraden worden gebruikt.

Installatievideo’s

Op de website kun je gedetailleerde installatievideo’s bekijken waar je stap-voor-stap leert afrasteringssystemen te plaatsen, waaronder een specifiek gedeelte gewijd aan een installatie van afsluitingen geplaatst op hellingen zoals:

Zenturo

Aan de slag!

Laat je niet tegenhouden door een oneffen ondergrond om je huis veilig en mooi in te kaderen. Wees je eigen tuinarchitect, installeer een omheining die geschikt is voor een hellend terrein en kies een omheining die het beste bij jouw huis en tuin past.

Wil je ontdekken welke omheiningsproducten het meest geschikt zijn voor je tuin? Betafence, toonaangevend expert in omheiningen helpt je met innovatieve producten en oplossingen op maat van je behoeften. Bezoek een verdeler of installateur in je buurt. Graag meer info? Neem dan gerust contact op.

In samenwerking met Betafence Belgium nv

Ontdek meer

Gratis brochure aanvragen

Bekijk meer brochures Vraag geselecteerde brochures aan

Nieuws

Meer nieuws +

Blijf op de hoogte. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief.