Hoe de keuze van de juiste omheining je tuin tot een aantrekkelijke privé leefruimte transformeert

Gepubliceerd op 03 May 2022
HoriZen Prime
HoriZen Prime
Zenturo Super
Zenturo Super
Gabion Stone Wall
Gabion Stone Wall
Bekafor Classic & Screeno Line
Bekafor Classic & Screeno Line

Meer dan ooit waarderen we het om een buitenruimte te hebben en er de vrijheid om samen te eten, tijd door te brengen met familie, op afstand te werken en om simpelweg de wereld buiten te sluiten en te ontspannen. Nu we de manier waarop we onze tuin en buitenruimtes gebruiken opnieuw evalueren, en we het beschouwen als een extra leef- en sociale ruimte aan ons huis, is het belangrijk om een omheining te vinden die privacy en veiligheid biedt. Ontdek onze tips.

Behoefte aan privacy

Met de ambitie om een grotere leefruimte buiten te creëren, komt , vooral in dichtbevolkte woongebieden, de vraag naar privacy. Sommigen denken misschien dat de luxe van privacy en een rustige buitenruimte alleen mogelijk is bij woningen op het platteland, maar wees gerust er zijn namelijk vele vormen van privacyoplossingen.  Enkele suggesties van de omheiningexperts bij Betafence: 

Een aantrekkelijke buitenruimte om te socialisen

Is het je droom om in je tuin een speciale ruimte te creëren om te ontspannen en in alle privacy tijd door te brengen met vrienden en familie? Kies dan voor omheiningspanelen uit composiet, aluminium, veiligheidsglas of laminaat. Deze kunnen eindeloos worden gecombineerd in verschillende opstellingen aangepast aan jouw stijl. Bovendien kun je als je een privéruimte creëert op je terras of een rustig plekje in de hoek van je tuin, de binneninrichting van je huis doortrekken naar buiten, door gepersonaliseerde accenten zoals decoratieve panelen toe te voegen. Wens je ook een ruimte te creëren om buiten te eten, dan kun je verlichting toevoegen, en zo je gasten makkelijk overtuigen om de hele avond buiten te blijven. Ontdek Betafence HoriZen Prime en laat je inspireren.

Verharding in plaats van landschapsarchitectuur 

Is je buitenruimte verhard en wil je dit ook door te trekken in je privacyomheining? Overweeg dan in de plaats van een bakstenen muur of betonnen platen, een Gabion Stonewall of een Zenturo Super gevulde wand. Deze zijn gemakkelijk te installeren en, creëren afhankelijk van de vulling die je kiest, een sterke, aantrekkelijke esthetiek. Bovendien zijn ze soms ook geluidswerend. Je kunt kiezen uit een waaier van vullingsmaterialen, keien, stenen, hout, of glas. En als je met een strikt budget werkt, kun je ook kiezen om je gekozen vulling naar buiten te richten, en zo op een budgetvriendelijkere manier de binnenruimte op vullen. Doormiddel van verlichting kan je van dit creatieve privacyscherm een architectonisch element in je tuin maken. Doe hier inspiratie op.

Creëer privacy met je bestaande tuinafsluiting

Als je al een draadpaneelomheining rond je tuin hebt en een privéruimte wilt creëren zonder de hele structuur te vervangen, zijn er creatieve en eenvoudig te installeren opties die compatibel zijn met je huidige omheining. Weef bijvoorbeeld speciaal ontworpen Screeno Line pvc-strips door de mazen van je bestaande omheining en transformer zo die paneelafrastering in een privacyscherm.

Hoe meer het doel van onze tuinen evolueert tot een verlengstuk van ons huis, hoe meer omheiningen een aantrekkelijke en eenvoudige manier worden om privéruimtes te creëren. Ze zijn multifunctioneel, en dankzij de uitgebreide keuze, vind je zeker en vast de juiste oplossing om je buitenruimte veelzijdiger te maken en een geheel nieuwe leefruimte aan je huis toe te voegen.

Wens je meer advies over welke omheiningsproducten het beste zijn voor jouw tuin? Neem hier contact op met Betafence, toonaangevende expert in omheiningen, met innovatieve producten en oplossingen op maat van je behoeften.

   

Brochures

Vraag geselecteerde brochures aan