Groene aanslag verwijderen op je terras, tuinmeubelen, muren,...

Gepubliceerd op 22 April 2020

Groene aanslag geeft je tuin niet enkel een slordige aanblik, het mos en de algen maken oppervlaktes ook gevaarlijk glad. Heb je bijvoorbeeld een houten terras in bankirai? Een groene kleur staat zeker bij regenweer garant voor een spekglad oppervlak. Bovendien tast groene aanslag op termijn het materiaal aan waarop het groeit. Je doet er dus om diverse redenen goed aan om groene aanslag aan te pakken.

Wat is groene aanslag?

Groene aanslag is een probleem waar iedereen mee te maken krijgt. Het ontstaat voornamelijk in de herfst en de winter. Vooral op vochtige plaatsen met veel schaduw zal er een groene aanwas verschijnen. Mossen en algen vinden die omstandigheden ideaal om te groeien. Vooral poreuze oppervlakken zijn gevoelig voor dit soort van groene aanslag, maar je kan het zowat overal aantreffen: op hout, natuurteen, stenen, marmer, metaal, tegels, …

Zo verwijder je groene aanslag

Verwijder groene aanslag manueel én met het juiste product

Er zijn verschillende manieren om groene aanslag te lijft te gaan. Het grootste vuil dien je altijd met een hogedrukreiniger en/of een borstel met stugge haren te verwijderen. Vervolgens kan je met Stop Groene Aanslag het werk afmaken. Hiermee bestrijd je groene aanslag, schimmels, algen, … op alle buitenoppervlakken. Groene aanslag zal daarna ook minder snel terugkomen.
Minder ver gevorderde groene aanslag kan je ook met minder fysieke arbeid verwijderen. Zelfreiniger van Aquaplan is een milieuvriendelijk product waarbij enzymen het vuile werk voor jou opknappen. Schrobben is dus niet nodig. Bovendien werkt ook dit product preventief zodat groene aanslag minder snel opnieuw zal verschijnen.

Wil je je tuin of terras in goede conditie houden? Vind de geschikte producten voor jouw tuinklus. Heb je vragen? Neem dan vrijblijvend contact op.

   

Brochures

Vraag geselecteerde brochures aan