ACO lanceert nieuw gietijzeren gootrooster: Euroline Voronoï

ACO Garden brengt een nieuw gietijzeren rooster op de markt: Euroline Voronoï. Het voronoï-design heeft een erg natuurlijke en organische uitstraling.

Het design van dit nieuwe gietijzeren rooster vindt zijn oorsprong in het voronoï-diagram. Dat is een meetkundige manier om oppervlaktes op te delen, waarvan de structuur ook vaak in de natuur voorkomt. Enkele mooie voorbeelden zijn de vlekken op de vacht van een giraf, het patroon van gebarsten aarde, de vleugels van een libel, … Ook in de architectuur en kunstwereld valt het voronoï-diagram erg in de smaak. Getuige daarvan zijn de talloze varianten op gebouwen, meubels, juwelen, …

In samenwerking met de designer Franck Magné werd het esthetisch gietijzeren rooster ontwikkeld voor een perfecte harmonie met de buitenarchitectuur. Het nieuwe voronoï-rooster is genormeerd voor belastingsklasse B 125 en dus stevig genoeg om er met de auto over te rijden.

Gietijzer is een stevig materiaal waaruit men al decennia roosters giet. Dit maakt dat een gietijzeren rooster uitermate geschikt is voor oprit, parking en plaatsen toegankelijk voor personenwagens. Gietijzer is initieel zwartgrijs en krijgt na verloop van tijd een oxidatielaag aan de oppervlakte, zeker op die plaatsen waar er geen wagens rijden. Dat is een volledig natuurlijk beschermend proces, wat het rooster een roestbruine aanblik geeft, een moderne look die zeer op prijs gesteld wordt.

Het Euroline-gootelement waarop het voronoï-rooster vastligt, is vervaardigd uit polyesterbeton. Dit is robuust, ondoordringbaar, niet poreus en vorstbestendig. De gladde binnenwand gaat vuilaanhechting tegen en sluit vochtindringing uit. Het is eveneens bestand tegen corrosie en chemische stoffen. Dankzij de tand- en groefverbinding is het gootelement makkelijk te plaatsen. Het rooster ligt schroefloos verankerd op het gootelement.

In samenwerking met ACO Garden

Vraag gratis gerelateerde documentatie aan

Meer nieuws van ACO Garden

Discrete waterafvoer sluit naadloos aan bij strakke, minimalistische nieuwbouwwoning

Bij de bouw van een moderne nieuwbouwwoning in het Limburgse Halen, ging architectenbureau ACHTEN

ACO toont nieuwe producten op Belgian Roof Day

Tijdens Belgian Roof Day legt ACO de klemtoon op nieuwe afwateringssystemen voor vlakke daken en

Erger je je ook zo vaak aan je deurmat?

Je kent het wel, die buitenmat zwerft voor de deur van plek naar plek en brengt hierdoor bladeren

Waarmee hou je best rekening bij de afwatering van een zwembad? Lees hieronder 5 tips!

De eerste zonnestralen zijn te voelen en onze dromen over zwembaden ontwaken uit hun winterslaap.

GRATIS Nieuwsbrief