Ramen kiezen voor je veranda? Hier houd je best rekening mee!

Ramen kiezen voor je veranda? Hier houd je best rekening mee!

18/10/2023

Ben je een woning aan het bouwen of aan het verbouwen? Dan weet je inmiddels vast wel dat daar heel wat keuzes bij komen kijken. Voor elke ruimte in huis moeten er namelijk materialen, kleuren, vormen en meubels gekozen worden. Voor een veranda is dat ook zo! Om te beginnen moet er natuurlijk bepaald worden waar de veranda zal komen, hoe groot deze zal worden en in welke stijl ze gebouwd moet worden. Daarnaast moeten er ook ramen gekozen worden. Maar hoe kies je die ramen juist en waar houd je best rekening mee?

Materiaal

Je had er misschien nog nooit bij stilgestaan, maar ramen komen in heel wat verschillende materialen. Je kan bijvoorbeeld kiezen voor houten ramen, maar ook aluminium, metaal en PVC zijn veelgebruikte materialen. Welk materiaal voor jou geschikt is, hangt voor een groot deel af van je persoonlijke smaak, maar ook van de voordelen die je belangrijk vindt. Zo hebben houten ramen uitstekende isolerende kwaliteiten, terwijl aluminium ramen dan weer bekend staan om hun stevigheid en het feit dat ze kleurvast en krasvrij zijn. Je doet dus best even wat research naar de esthetische mogelijkheden en de voordelen die de verschillende materialen bieden.

Beglazing

Naast verschillende materialen, bestaan er ook meerdere soorten beglazing die je kunt gebruiken voor een veranda. Dubbelglas, HR glas en driedubbel glas zijn maar een aantal voordelen. Welke beglazing je best kiest, bespreek je best eens met een specialist. Het is namelijk belangrijk om goed te kiezen, aangezien je met de juiste soort beglazing heel wat kunt besparen op je energiefactuur.

Onderhoud

In een veranda zijn heel wat ramen, gemakkelijk onderhoud is dan ook geen overbodige luxe. Pvc ramen staan er bijvoorbeeld om bekend erg onderhoudsvriendelijk te zijn. Deze zijn namelijk volledig stof-, water- en vuilwerend, je kunt ze gemakkelijk schoonmaken met warm water en een neutraal schoonmaakmiddel. Houten ramen zijn dan weer iets moeilijker in onderhoud, maar kunnen wel heel knap zijn in een veranda.

Grootte

Tot slot is ook de grootte van je ramen belangrijk voor de uiteindelijke look van je veranda. Aangezien er vaak een groot oppervlak ramen nodig is, is de meest voor de hand liggende keuze om te kiezen voor grote ramen. Dit is natuurlijk helemaal persoonlijk, want ook kleinere ramen zijn in principe perfect mogelijk voor een veranda. Welke ramen je ook kiest, het is in elk geval aangeraden om je goed te informeren over de verschillende mogelijkheden. Ook een moodboard met foto’s van veranda’s die je mooi vindt, kan je helpen bij het maken van een keuze. 

Ramen kiezen voor je veranda? Hier houd je best rekening mee!

Ontdek meer

Nieuws

Meer nieuws +

Blijf op de hoogte. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief.