Een veranda kiezen: waar moet ik op letten?

14/09/2022

Een veranda is een ontspanningsruimte waarin je elk seizoen wil genieten. Daarom is het van belang de juiste keuze te maken. Maar waar moet je allemaal op letten?

Bepaal de functie van je veranda

Een veranda kan verschillende functies hebben: om lekker te genieten, om in te werken of om materiaal in op te bergen (fiets, tuinset of -gereedschap). Wij raden je aan op voorhand de functie en indeling van de veranda te bepalen. Zo kan je installateur jou adviseren met verrassende ideeën voor de inrichting van je veranda.

Kies je stijl

Veranda’s zijn tegenwoordig beschikbare stijlen. Kies daarom een veranda die past bij jouw woning. Een goede keuze is aluminium, dit past namelijk bij elke bouwstijl. Aliplast heeft bijvoorbeeld 5 dakrand designs: Modern, Flat, Classic, Luxus en Victoriaans. Ook het glazen dak of de lichtstraat in het plafond bepalen mee de stijl van je veranda: een vlak dak geeft een moderne look, terwijl een piramidedak klassieker oogt. Bekijk inspirerende verandaprojecten.

Thermische eigenschappen

Denk eraan om geïsoleerde profielen te gebruiken. Enkel zo kan je het hele jaar van je veranda genieten. Zonder thermisch onderbroken profielen is je veranda bij warm weer te heet en in de winter te koud. Ook het glas hierbij is belangrijk, daarom kan je voor je veranda best dubbel of triple glas nemen. Laat je adviseren door een specialist.

Kleur en onderhoud

Voor de kleur van de aluminium profielen is je keuze eindeloos. Je kan voor dezelfde kleur als de ramen van de rest van je woning gaan, maar het mag best ook een heel ander kleurtje hebben dat past bij de natuurlijke omgeving. Aliplast heeft zelfs een kleurengamma waar je 25 jaar Seaside lakgarantie op ontvangt. Aluminium is heel onderhoudsvriendelijk: je hoeft het niet te schilderen of vernissen. Het is ook heel duurzaam: het kan niet roesten, barsten of kromtrekken en is bijzonder kleurvast. Een aluminium veranda van Aliplast heb je voor het leven!

Al gedacht aan een terrasoverkapping?

Een nieuwe trend in de tuin is een lamellendak of terrasoverkapping. Deze minimalistische en strakke eyecatcher kan volledig gepersonaliseerd worden volgens je wensen: met opendraaiende aluminium lamellen of glas, screens, ledverlichting, …  De terrasoverkapping kan vrijstaand geplaatst worden in de tuin of aan het zwembad, maar ook worden aangebouwd aan een gevel. 

Geïnteresseerd in het elegante Somnium-lamellendak? Ontdek hier alle voordelen en vraag je gratis infobrochure aan.

Foto’s: Verandaland

In samenwerking met Aliplast Aluminium Systems

Ontdek meer

Gratis brochure aanvragen

Bekijk meer brochures Vraag geselecteerde brochures aan

Nieuws

Meer nieuws +

Blijf op de hoogte. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief.