Metalen tuinhuis: 5 voordelen op een rijtje

Gepubliceerd op

Nood aan een praktische opslagruimte in je tuin? Wat dacht je van een metalen tuinhuis? Ontdek in deze blogpost de 5 unieke voordelen van een metalen tuinhuis in vergelijking met een traditioneel houten tuinhuis.

Een metalen tuinhuis bij gebrek aan opbergruimte

Of je nu nieuwe tuinmeubelen of een BBQ hebt aangeschaft, een metalen tuinberging biedt de ideale oplossing voor extra stockageruimte in de tuin. Dankzij de het weinige onderhoudswerk en lage onderhoudskosten, is een metalen tuinhuis een slimme keuze in vergelijking met een traditioneel houten tuinhuis. Gedaan met schuren, vernissen en schilderen! Wat zijn nog zoal de voordelen?

Vijf voordelen van een metalen tuinhuis

1. Sterk en duurzaam

Een metalen tuinhuis is gemaakt om te weerstaan aan alle weersomstandigheden en tegelijkertijd  duurzaam te zijn. Het metaal is sterk en houdt stand tegen regen, vorst, wind en sneeuw.

2. Geen zorgen en onderhoud

Met een metalen tuinhuis hoef je je geen zorgen te maken over het onderhoud. Het is veelal gegalvaniseerd en heeft geen onderhoud nodig (zoals schilderen of bescherming tegen schimmel of houtworm). Een regelmatige poetsbeurt is wel aangeraden, maar niets meer dan dat.

3. Gemakkelijk in elkaar te zetten

Metalen tuinhuizen worden meestal geleverd in een bouwpakket met een overzichtelijke handleiding. Je kunt het tuinhuis gemakkelijk in elkaar zetten met 2 of 3 personen zonder veel extra gereedschap of professionele hulp. Controleer wel de bouwvoorschriften van je gemeente voordat je begint met monteren. Soms heb je een extra vergunning nodig.

4. Goed voor het milieu

Metalen tuinhuizen zijn milieuvriendelijk, omdat ze regelmatig samengesteld zijn uit gerecycled staal en opnieuw gebruikt kunnen worden als jij je tuinhuis vervangt of wegdoet. Het is dus een verantwoorde keuze voor jou én voor onze planeet!

5. Veel opslagruimte

Maak maximaal gebruik van je metalen tuinhuis door slimme opbergoplossingen te gebruiken, zoals opbergrekken of opbergboxen. Hier kun je allerlei spullen op bergen en ordenen, waaronder gereedschappen, tuinmeubelen en je BBQ.

Van tuinmeubelen tot tuingereedschap, je kunt het allemaal beschermen tegen weersomstandigheden en roest door het op te bergen in je tuinschuur. Daarnaast biedt het ook bescherming voor je tuindecoratie of buitenspeelgoed van de kinderen. Ideaal om alles binnen te plaatsen tijdens de wintermaanden, wanneer je dit soort zaken niet gebruikt.

Metalen tuinhuizen bij Zelfbouwmarkt

Zelfbouwmarkt heeft een uitgebreid aanbod aan metalen tuinhuizen. Of je nu op zoek bent naar een compacte berging voor je tuinmeubelen, of een grotere ruimte voor je tuingereedschap en buitenspeelgoed, je vindt het er allemaal. De metalen tuinhuizen zijn gemaakt van hoogwaardige materialen en bieden daardoor een goede bescherming voor je spullen.

Kom je metalen tuinhuis ontdekken

Wil je de tuinhuizen in het echt bekijken en de opslagruimte ervaren? Ga langs in de showroom van Zelfbouwmarkt. Hun adviseurs staan daar klaar om je te helpen bij het maken van de juiste keuze. Bekijk ook makkelijk het aanbod metalen tuinhuizen online en bestel en laat het leveren via de website van Zelfbouwmarkt.

Op zoek naar een tuinhuis of een ander (ver)bouw- of woonproduct? Bestel online of ga langs bij Zelfbouwmarkt in Ninove. Vragen? Neem contact op.