Soorten tuinhuizen: welke past het best bij jou? Ontdek enkele stijlvolle opbergoplossingen.

07/05/2024

Ben je regelmatig in je tuin om te tuinieren, relaxen, barbecueën, spelen met de kinderen, en zoveel meer? Dan komt een tuinhuis goed van pas. Niet alleen is het een praktische opbergruimte, het kan ook een stijlvolle tuinconstructie zijn om meer tijd buiten door te brengen. Ben je nog op zoek naar je ideale tuinhuis? Ontdek welke soorten tuinhuizen er zoal zijn. 

Je ideale tuinhuis

Is het tijd om je tuin in te richten? Dan mag een tuinhuis niet ontbreken. Deze handige tuinconstructie zorgt voor extra ruimte om je fietsen, tuingereedschap, tuinstoelen, de barbecue en andere buitenspullen in op te bergen. Daarnaast geeft het je tuin een gezellige uitstraling, én je huis een extra meerwaarde als je het later wil verkopen. Welk soort tuinhuis past het best bij jou? Waarvoor wil je het gebruiken en hoe mag het eruit zien? We nemen een kijkje tussen de verschillende soorten tuinhuizen van Exterior Living.

Soorten tuinhuizen

Tuinhuizen bestaan in verschillende stijlen, groottes, vormen en materialen. De stijl ervan wordt bepaald door het design en het materiaal dat gebruikt is. Je kan kiezen voor het traditionele tuinhuis om louter spullen in op te bergen, of voor eentje met een overkapping waar je onder kunt zitten.

Er zijn drie verschillende stijlen te onderscheiden: modernlandelijk en traditioneel. Het traditionele houten tuinhuis is nog altijd heel populair, maar ook strakkere tuinhuizen in andere duurzame materialen zoals het composiet WPC en het kunststof Trespa komen vaker voor. Zo vind je altijd een tuinhuis naar jouw smaak. Wat is er zo kenmerkend voor elk van deze stijlen?

Modern tuinhuis

Een modern tuinhuis bestaat voornamelijk uit rechte lijnen en een plat dak. Dus geen tierlantijntjes maar een strakke uitstraling. Doordat het vrij neutraal is, past het bij ieder type tuin.

Moderne tuinhuizen zijn verkrijgbaar in verschillende duurzame wandbekleding-materialen zoals hout (zachthout of hardhout), thermisch behandeld hout (thermowood), houtcomposiet (WPC), of planken door extrusie. Naargelang de plaatsing en grootte van de beplanking krijg je een andere uitstraling en gevoel.

Zo bestaat het BOX-model in verschillende varianten zoals BOX in houtBOX in thermowoodBOX in WPC en BOX in gecoëxtrudeerd hout. Daarnaast heb je een tuinhuis met modern blokhutsysteem en de typische horizontale blokhut-verbindingen, het onderhoudsvriendelijke REJA tuinhuis in WPC-platen, en nog veel meer. Naast de standaardmodellen tuinhuizen kun je ook voor maatwerk kiezen om zo je moderne tuinhuis helemaal te personaliseren. Ontdek de mogelijkheden voor moderne tuinhuizen.

Landelijk tuinhuis

Een landelijk of cottage tuinhuis bestaat uit warme, natuurlijke, authentieke materialen in een moderne stijl en is de ideale match voor een modern-landelijke woning of een landelijke tuin. Deze landelijke tuinhuizen zijn verkrijgbaar in twee types zachthout en hebben elk hun eigen unieke, landelijke uitstraling.

De Croft bijvoorbeeld is een landelijk tuinhuis dat is afgewerkt met een wolfskapdak, een dak met afgeschuinde korte zijden dat je vroeger ook vaak zag bij traditionele, landelijke boerderijen en Zweeds Rabatprofiel. De Lodge tuinhuizen hebben dan weer een kenmerkend asymmetrisch dak en een Zweeds Rabatprofiel, al dan wel of niet met een overkappend gedeelte. Ontdek de Lodge en de Lodge V en VT. Tot slot heb je het tuinhuis Sheffield met grote zijluifel en een afgeschuind zijdak waaronder je kunt vertoeven.

Laat jouw landelijk tuinhuis op maat uitwerken door een van de Exterior Living verdelersOntdek alvast enkele mogelijkheden van landelijke tuinhuizen.

Traditioneel tuinhuis

Een traditioneel tuinhuis heeft de typische blokhutuitstraling met een hellend dak en luifel(s). Kenmerkend hierbij is de traditionele blokhuthoekverbinding, waarbij de hoekdelen van de planken doorschieten. Dit zorgt voor een sfeervolle uitstraling maar ook voor enorm veel stevigheid. De houtsoort die hiervoor meestal gebruikt wordt is het Noord-Europees vuren- of grenenhoutDe Classic bijvoorbeeld is zo’n stevig, karaktervol tuinhuis in blokhutstijl en is verkrijgbaar in verschillende afmetingen met verschillende types ramen en deuren.

Op zoek naar het geschikte tuinhuis voor bij jou thuis? Doorblader de gratis te downloaden inspiratiebrochure en ontdek de mogelijkheden bij een Exterior Living verdeler in je buurt

In samenwerking met Exterior Living

Ontdek meer

Gratis brochure aanvragen

Bekijk meer brochures Vraag geselecteerde brochures aan

Nieuws

Meer nieuws +

Blijf op de hoogte. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief.