Een duurzame tuinconstructie, zonder onderhoud? Kies voor eentje gemaakt met gecoëxtrudeerde planken

Gepubliceerd op 05 Juli 2023

Ben je op zoek naar een stijlvol tuinhuis, een praktische opbergruimte of een moderne poolhouse voor in je tuin? Hou je van de luxueuze natuurlijke uitstraling van hout, maar zie je het jaarlijks onderhoud ervan niet helemaal zitten? Maak kennis met de troeven van onze tuinconstructies gemaakt met gecoëxtrudeerde planken.

Tuinconstructies met uitstraling

Wil je dat je tuinhuis een meerwaarde creëert in je tuin? De charme van hout graag tot zijn recht laten komen? Met het tijdloze design van de Box van Exterior Living geniet je van een oogstrelend totaalplaatje. Ontdek hier zijn unieke vormgeving.

Welke wandbekleding kies je?

De uitstraling van je constructie wordt bepaald door de keuze van de wandbekleding. De Box is verkrijgbaar in hout, thermowood, houtcomposiet of gecoëxtrudeerd hout. Hou je van de luxueuze natuurlijke uitstraling van hout, maar geen fan van het jaarlijks onderhoud dat hierbij komt kijken? Dan zijn gecoëxtrudeerde planken helemaal iets voor jou.

Wat is coëxtrusie?

Coëxtrusie is een vormgevingstechniek waarbij twee soorten materialen door één vorm gaan. Dit wordt toegepast om de voordelen van beide materialen te combineren. Beplanking door middel van coëxtrusie samengesteld uit hout en kunststof, combineert het onderhoudsvriendelijke aspect van kunststof met de natuurlijke charmante uitstraling van hout. Hiermee krijgt het een extra beschermlaag, een waterdichte coating op basis van polyethyleen waardoor het materiaal uv-bestendig is en zo goed als geen onderhoud nodig heeft.

Uitstraling van hout

Maar hoe ziet gecoëxtrudeerd materiaal eruit? Lijkt het niet te veel op plastic? Helemaal niet! De gecoëxtrudeerde planken bij Exterior Living kregen een duidelijke structuur in het oppervlak om de typische gladde kunststoflook te vermijden. Daarnaast worden er in elke plank willekeurige kleurschakeringen voorzien om een realistische uitstraling van hout weer te geven en het natuurlijk karakter van hout te evenaren.

Gecoëxtrudeerde planken en aluminium gecombineerd

Deze moderne constructies in gecoëxtrudeerde planken worden tot in de details afgewerkt met aluminium. Beide materialen vragen zeer weinig onderhoud. Zo geniet je dagelijks van je duurzame tuinconstructie zonder veel tijd te spenderen aan onderhoud.

Configureer naar wens

Op zoek naar een kleine praktische bergruimte in je tuin, een stijlvolle carport, of een moderne pool house bij je zwembad voor je ideale BBQ-spot? De Box heeft een veelzijdig karakter en ruime maatwerkmogelijkheden. Wil je een luifel aan jouw Box? Dan kun je kiezen tussen aluminium palen of palen bekleed met gecoëxtrudeerde planken. Voor het onderdak kies je voor een houten thermowood beplanking of witte aluminium beplanking, optioneel met geïntegreerde ledverlichting. Daarnaast kies je voor aluminium dagkanten, dakrand, ramen en schuifdeur in een RAL-kleur naar keuze.

Op zoek naar meer informatie en advies op maat van jouw tuinproject? Ga langs bij een van de Exterior Living verdelersBezoek snel een expert in jouw buurt en download alvast de inspirerende infobrochure over tuinconstructies.