Terrasoverkappingen & pergola’s: optimaal genieten van het buitenleven

07/07/2022

De terrasoverkapping en pergola zijn sinds de coronapandemie weer erg in trek. Iedereen voelt de drang om buiten te gaan en te genieten van de gezonde buitenlucht. Wat zijn de verschillen tussen beide overkappingen en hoe kun je er optimaal van genieten? Ontdek de mogelijkheden. 

Terrasoverkapping: creëer een extra buitenruimte

Een terrasoverkapping is een vaste constructie met palen uit stevig aluminium en een afdak uit glas, polycarbonaat platen of doek. Een terrasoverkapping wordt bevestigd aan de gevel (aanbouw). Hierdoor maak je als het ware een extra buitenruimte in lijn met de woonkamer of keuken. Ideaal als overdekt terras, lounge- of speelruimte voor de kinderen. Bekijk het assortiment terrasoverkappingen.

Upgrade je tuin met een pergola

Een pergola is in tegenstelling tot een terrasoverkapping vrijstaand te plaatsen. Je kan deze dus gelijk waar in je tuin neerpoten. Hierdoor krijgt een pergola ook vaak de naam “tuinoverkapping”. Een pergola heeft een gelijkaardig uitzicht van een terrasoverkapping. Alleen bestaat de constructie hier uit vier staanders en een afdak. Heb je bijvoorbeeld achteraan in je tuin een plek waar de zon tot in de late uurtjes aanwezig is? Dan is dat de “perfect spot” voor je overkapping! Ontdek het aanbod pergola’s hier.

Ga voor screens of sfeerwanden om je pergola af te werken

Heb je graag wat meer beschutting tegen de zon of wind? Dan kan je je pergola uitrusten met screens of een glazen wand. Screens zijn ideaal om de zon tegen te houden en een schaduwplek te verwezenlijken. Een glazen wand zorgt er dan weer voor dat je helemaal afgesloten bent van weersinvloeden, maar toch nog steeds kan genieten van het mooie uitzicht van je tuin.

Indien je liever wat meer privacy hebt in je tuin, kan je je pergola uitrusten met enkele sfeerpanelen. Deze wanden bestaan uit lamellen en zorgen ervoor dat de inkijk wordt geminimaliseerd. Bovendien kan je hier gerust wat klimplanten laten tegen groeien en heb je in geen tijd een moderne groene oase van rust in je eigen tuin! Bekijk alle sfeerwanden en screens hier.

Technische snufjes voor alle comfort

Een pergola vandaag de dag kan je laten uitrusten met allerlei snufjes. Ga bijvoorbeeld voor interne verlichting. Zo kan je onder je pergola tot laat in de avond gezellig keuvelen met vrienden of familie dankzij mooie sfeerverlichting.

Daarnaast is een tuinoverkapping regelmatig voorzien van lamellen. Deze lamellen kan je openen, kantelen en sluiten. Dit kan met manuele bediening of ga voor een pergola met automatische bediening met een afstandsbediening en/of applicatie op je smartphone. Bij goed weer kan je de lamellen openen voor meer lichtinval en bij regen kan je ze sluiten en hoef je niet overhaast naar binnen te lopen of je plannen te cancelen, want je zit altijd lekker droog!

Voordelen van een tuinoverkapping en terrasoverkapping

Een terrasoverkapping oogt modern en luxueus. Het is een upgrade van je woning. Je kan er het hele jaar door genieten van je terras. De lamellen bieden jou de flexibiliteit om zelf de hoeveelheid licht, zonnestralen of schaduw te regelen. Met gesloten lamellen kan je extra lang buiten zitten, want de warmte blijft hangen onder de overkapping. Bovendien kan je de overkapping ook zien als extra bescherming voor je terras, terrasmeubelen of lounge set. Het is goedkoper dan bijvoorbeeld een veranda en het is ook veel eenvoudiger om te installeren.

Ontdek het aanbod zonwering, terrasoverkappingen en pergola’s bij Zelfbouwmarkt

Het aanbod aan zonwering, terrasoverkappingen en pergola’s bij Zelfbouwmarkt is uitzettend ruim. Van traditioneel tot modern design. Er is een grote verscheidenheid kleuren, afmetingen, … om uit te kiezen. Het materiaal is steeds hoogwaardig aluminium. Licht, maar uiterst sterk en bestand tegen alle weersomstandigheden. Voor een betaalbare prijs vind je bij Zelfbouwmarkt het perfecte exemplaar voor je huis, bedrijf of horecazaak.

Interesse in zonwering, terrasoverkapping of pergola? Bezoek de ruime toonzaal in Ninove of bestel simpelweg online op zelfbouwmarkt.be.

In samenwerking met Zelfbouwmarkt

Ontdek meer

Nieuws

Meer nieuws +

Blijf op de hoogte. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief.