De kers op de taart voor een pergola? Winsol-sfeerwanden!

Gepubliceerd op 03 Februari 2022

Aluminium pergola’s bestaan in alle maten en kleuren. Bij Winsol worden ze volledig aangepast volgens je noden en wensen. Deze firma gaat zelfs nog een stapje verder via een groot gamma afsluitingen: de sfeerwanden. Dankzij die afsluitingen wordt elke Pergola SO! of Pergola Z!P getransformeerd tot de perfecte outdoor living ruimte. Klaar voor het nieuwe buitenleven?

De voordelen van sfeerwanden

Sfeerwanden of zijdelingse afsluitingen zorgen naast privacy ook voor net dat tikkeltje extra bescherming en beschutting tegen de weerselementen. Ze laten toe om het ganse jaar door van je terrasoverkapping te genieten, waardoor buiten leven met hetzelfde comfort als binnen nu echt mogelijk is. Tot slot voegen ze ook een decoratief element toe aan de pergola.

Sfeerwanden die passen bij elke stijl

Op dit moment bestaat het Winsol-aanbod uit 8 sfeerwanden, elk met hun eigen eigenschappen en onderstaande looks.

1. NIEUW: Twin Tex schuifwand

Twin Tex is een handige schuifwand met zonwerend screendoek aan de binnen- en buitenzijde. Dubbele bescherming dus, met hetzelfde frame als de klassieke houten schuifwand van Winsol. Minder privacy nodig? Schuif de wand dan deels of helemaal open.

2. Ambiente lamellenwand

Extra privacy en verluchting dankzij de verticale lamellen. Bedien de lamellen van de wand manueel of gemotoriseerd via de smartphone app en kies optioneel voor sfeervolle ledverlichting in de lamellen.

3. Steellook glazen schuifwand

Winsol beschikt over een eigen ramen en deuren afdeling. Hierdoor kunnen ze ook een steellook glaswand aanbieden, naar analogie met de populaire steellook ramen. De superslanke profielen op het glas zorgen voor een cottage of industriële look.

4. Outdoor gordijnen

Een huiselijke en romantische touch door gordijnen die wapperen in de wind. De buitengordijnen van Winsol zijn beschikbaar in 58 kleuren en in 4 stoffen met verschillende patronen. Bovendien zijn ze combineerbaar met de Winsol glazen schuifwanden en screens.

5. Houten schuifwand

Graag een warme en landelijke look? Kies dan voor schuifwanden uit onderhoudsvrij Thermowood en een beschermend Sergé-doek aan de buitenzijde. De handgrepen en profielen worden geleverd in dezelfde kleur als de pergola.

6. Klassieke glazen schuifwand

Klassieke glazen schuifwanden beschermen tegen de weersinvloeden, zonder in te boeten op het zicht. Ze hebben stevig veiligheidsglas van 10 mm dik met geïntegreerde meenemers voor extra gebruiksgemak. Combineer met screens en gordijnen voor extra privacy en een perfecte oplossing voor horeca-buitenterrassen.

7. Windvaste SolFix screens

Screens zijn niet alleen de populairste bescherming tegen inkijk bij pergola’s, maar helpen ook mee aan het creëren van het ideale microklimaat: niet te warm, maar ook niet te koud. Kies Sergé-doeken in meer dan 50 kleuren en met openingsfactor 1%, 5% of 10%.

8. Perspective glaswand

Ontdek een verticaal instelbare glaswand die de buitengrens van horeca-terrassen afbakent en comfort en beschutting biedt aan de gasten. Deze gemotoriseerde glaswand uit veiligheidsglas heeft 3 glaspanelen, waardoor de Winsol-pergola het ganse jaar door ingezet kan worden: helemaal gesloten voor een optimaal verandaeffect, halfopen voor beschutting tegen de wind maar wel met voldoende verluchting, en open als een handige balustradeafbakening.

Complementair met elke pergola

De Winsol-sfeerwanden zijn compatibel met de bekroonde Winsol-terrasoverkappingen Pergola SO! met aluminium lamellen en Pergola Z!P en Z!P CUBE met oproldoek. Naast de andere revolutionaire snufjes, zoals de lamellen die automatisch de positie van de zon volgen, ledverlichting, bluetooth geluidsinstallatie en volant-plus screen vooraan, bedien je ook de sfeerwanden zoals de screens, Ambiente lamellenwand en Perspective glaswand via de handige smartphone app!

Ontdek meer over de Winsol-sfeerwanden en laat je inspireren.

Tip: vraag je gratis inspiratiebrochure aan en maak kennis met de terrasoverkapping Winsol pergola Z!P.