Terrasoverkapping met lamellen: wat zijn de voordelen?

Gepubliceerd op 11 May 2020

Heerlijk onderuit zakken in je lounge set en genieten van je terras en tuin. Dankzij een terrasoverkapping creëer je een extra leefruimte buitenshuis en verleng je het buitenleven. Waarom kiezen voor een terrasoverkapping met lamellen? Ga mee op ontdekking.

Terrasoverkapping met lamellendak

Met een terrasoverkapping creëer je buiten een gezellig beschut plekje om te lezen, zitten, eten, ontspannen, ... De aluminium constructie wordt vrijstaand in je tuin of aan de gevel van je woning of geïntegreerd gemonteerd. Er bestaan verschillende types terrasoverkappingen, eentje die zeker de investering waard is, is een terrasverkapping met lamellendak. Deze heeft, zoals het woord het zegt, een dak met aluminium lamellen, rijen latjes, die je kunt kantelen en soms helemaal kunt wegschuiven.

Bepaal de hoeveelheid zonlicht

De lamellen in het dak van je terrasoverkapping kun je kantelen zoals jij dat wil. Hiermee regel je de hoeveelheid lichtinval en zonnestralen. Zo kun je baden in de zon, genieten van een streepje zonlicht of de koelte opzoeken in de schaduw. Bovendien kun je via de lamellen ook de ventilatie regelen en de warme lucht laten ontsnappen. Zo creëer je een aangenaam leefklimaat op je terras.

Zet het weer naar je hand

Een terrasoverkapping met lamellen komt niet alleen van pas bij zonnig weer. Ook bij regen kun je ervan genieten. Lekker beschut luisteren naar het getik van de regendruppels. Zalig! Bij een overkapping met regensensoren zullen de lamellen automatisch sluiten wanneer de hemelsluizen opengaan. En het overtollige water? Dat wordt slim afgeleid via watergeleidingskanalen. Zo word je bij het terug openen van je lamellendak niet verrast door een koude douche.

Afgestemd op jouw wensen

Een terrasoverkapping met lamellen past perfect bij elke type woning, in welke bouwstijl dan ook. Het slanke, smaakvolle design past ook perfect bij jouw wensen. De overkapping wordt volledig op maat gemaakt volgens de afmetingen en kleur die jij wilt. Of wat dacht je van leuke elementen zoals screens, schuifpanelen, glaswanden, ledverlichting, verwarming, geluidsysteem, doorzichtige lamellen, enzovoort om je terras volledig te personaliseren? Wil je graag een groot terras overkappen? Dan kunnen meerdere terrasoverkappingen aan elkaar gekoppeld worden. Doe inspiratie op voor je toekomstige terrasoverkapping.

Ben je op zoek naar een terrasoverkapping? Vraag naar de mogelijkheden voor jouw outdoor living project bij je verdeler in de buurt.

 

   

Brochures

Vraag geselecteerde brochures aan