‘Zwevende’ dubbele Algarve terrasoverkapping zorgt voor sfeervolle lichtinval

Gepubliceerd op 10 July 2018

Na een exemplaar aan het zwembad waren de eigenaars van een woning in Limburg overtuigd van de meerwaarde van een terrasoverkapping met kantelbare lamellen in het dak. “De lichtinval door de openstaande lamellen is prachtig”, zo luidde het. “En het biedt ons de nodige schaduw op elk moment van de dag.” Dus kwam er ook een dubbel (gekoppeld) exemplaar, ‘zwevend’ boven het terras.

4 jaar geleden lieten de eigenaars al een Algarve terrasoverkapping plaatsen pal naast het zwembad. In het badhuisje daarbij was wel plaats voor een salon, maar om ook aan een extra tafel en stoelen beschut te zitten tegen de zon, kwam er dus die overkapping. “Eigenlijk dachten we oorspronkelijk aan een vaste constructie,” geven ze toe, “maar toen dat op de lange baan geschoven werd en ons oog viel op de Renson overkappingen met kantelbare lamellen in het dak, waren we meteen voor dat idee gewonnen.” Dat er geen extra kosten aangerekend werden voor de RAL-kleuren die ze voor ogen hadden, overhaalde hen mee om voor Renson te kiezen. De structuur van de overkapping in het zwart sluit perfect aan bij de vele accessoires in de tuin in dezelfde kleur: salon, afsluiting en de afboording van het badhuis. Uiteindelijk kozen ze voor een combinatie met beige lamellen, naar analogie met de kleur van het schrijnwerk van de woning. “Afgewerkt met screens, zaten we er altijd beschut tegen zon, wind en regen,” vertellen ze enthousiast

Toen ze vorig jaar besloten om ook het terras – aanpalend aan de woning – onder handen te nemen, kwam daarbij opnieuw het idee op de proppen om ook dit te overkappen met eenzelfde dak met kantelbare lamellen. “Ik vind de lichtinval met de lamellen in open stand nu eenmaal prachtig,” bekent de vrouw des huizes. “Maar tegelijk is het gewoon ook heel erg praktisch: je opent het dak net zo ver als je zon wil op het terras en bij een regenbui sluit je ze af. Zo kan ook de lounge set altijd buiten blijven staan zonder die te moeten afdekken. Een horizontaal lamellendak oogt ook een pak strakker dan een hellende terrasoverkapping en past in die zin perfect in het verlengde van het huis.” Aangezien de terrasoverkapping ook onder de oversteek van het dak moest passen, was een hellend ontwerp hier bovendien sowieso geen optie. Voor deze dubbele Algarve koos men hier trouwens opnieuw voor een zwarte structuur met beige lamellen in het dak. Er was wel één absolute voorwaarde aan deze installatie: de eigenaars wilden het zicht op de tuin van op het 11 m lange terras absoluut niet verstoord zien door steunpalen in het midden. “Renson Ambassador P&G Metaalwerken verzekerde ons dat dat kon, en het moet gezegd: het resultaat is prachtig,” klinkt het.

 

   

Brochures

Vraag geselecteerde brochures aan