Earth Oasis

Zes designstijlen in terrasoverkappingen: welke is jouw favoriet?

21/03/2023

Volop van het leven genieten, dat doe je in stijl. Renson ontwikkelt daarom producten voor je woning én tuin die functionaliteit, esthetiek en een persoonlijke touch combineren. Zo kun je binnen en buiten heerlijk leven in alle comfort. Deze oplossingen bouwen op stevige fundamenten, zowel op technisch vlak als qua design. Voor de gloednieuwe outdoor living ‘design styles’ bracht trendwatcher Hilde Francq van Francq Colors kleuren en materialen samen tot 6 harmonieuze totaalstijlen voor buitenleefruimtes. Laat je inspireren en ontdek jouw favoriet. 

Neutraal tot gedurfd

Binnen en buiten lopen steeds meer in elkaar over. Het is dan ook belangrijk om beide maximaal op elkaar af te stemmen, zonder stijlbreuken. “Er is inderdaad ook op het vlak van buitenleven steeds meer aandacht voor esthetiek”, bevestigt Hilde Francq. “Voor de terrasoverkappingen van Renson brachten we de kleurentrends in kaart. Die vormden de basis voor 6 ‘design styles’, waarin kleuren, materialen en texturen perfect op elkaar zijn afgestemd. Deze totaalconcepten hebben voor elk wat wils.”

Twee grote tendensen

Enerzijds doen de ‘nieuwe neutralen’ het goed. Denk maar aan kalkachtige tinten, terracotta’s, bruinen en kleuren met een groene ondertoon. Zij combineren gemakkelijk met natuurlijke materialen, zoals hout en glas. Anderzijds mag het soms wat gedurfder, met fellere optimistische kleuren als accent. “Na de coronapandemie en de moeilijke jaren snakken mensen naar hoop en ‘feelgood’. Ook dat mocht doorschijnen in de ‘design styles’ van Renson”, vindt Hilde Francq.

6 spraakmakende stijlen

Met het tweejaarlijkse trendrapport van Francq Colors als stevige basis, konden we 6 concrete stijlen distilleren, die een tijdloos karakter combineren met actuele relevantie. Ook binnen 5 of 10 jaar zal de basis van de concepten nog even hedendaags aanvoelen. Al kunnen elementen ervan wijzigen en komen er misschien extra stijlen bij. Trends staan nu eenmaal niet stil, ook als het over outdoor living gaat. Ondertussen vind je beslist je gading in één van de huidige ’design styles’.

Earth Oasis

Ideaal voor een zuiders vakantiegevoel. Onder een aards-bruine terrasoverkapping met Fixscreens en Loggiawood schuifpanelen in warme, zuiderse kleuren waan je je op vakantie in eigen tuin. Dik geweven buitengordijnen met een ambachtelijke uitstraling geven de finishing touch.

Pure Essence

Terug naar de kern, de essentie onder een overkapping in een zachte neutraal-beige kleur. Een pasteltint die kan doorgetrokken worden in de Fixscreen en Loggiascreen Canvas schuifpanelen met geweven doek. Verfijnd geweven buitengordijnen vervolmaken de dromerige sfeer.

Idyllic Garden

Krijg een warm welkom. Een warmgrijze structuur met olijfgroene ondertoon vormt de basis van deze overkapping. Dezelfde schakeringen keren terug in de Fixscreens en buitengordijnen in 2 tinten. Loggiawood panelen met lamellen in thermo-es maken het geheel ‘af’.

Spiritual Harmony

Creëer een aantrekkelijk tuinpaviljoen waar de zwartbruine basisconstructie nog extra verfijnd overkomt in combinatie met hout en textiel: daklamellen in een ‘walnoot’ wooddesign, Loggiawood schuifpanelen of Fixscreens en Loggiascreen Canvas panelen met zwart/bruin geweven doeken.

Tech Cocoon

Durf te experimenteren met dynamische kleuren in meubilair en decoratie: De ‘transparantie’ van een witte overkapping met Fixscreens, loggiapanelen, glazen schuifwanden of gordijnen is als wit canvas een perfecte tijdloze basis.

Crystal Lounge

Voor een strak en minimalistische stijl. De kleur van de zachtgrijze tuinconstructie in combinatie met witte daklamellen keert terug in de Fixscreen doeken en de semi-transparante buitengordijnen. Strakke Loggialu Plano schuifpanelen doen de grenzen tussen buiten en binnen helemaal vervagen.

Ontdek de Renson terrasoverkappingen in NOA outdoor living

Zin om de design styles te gaan spotten en zo je favoriet te ontdekken? In het NOA outdoor living inspiratiepark in Kruisem (België) krijg je in ruim 10 tuinen een indrukwekkend en realistisch totaalbeeld van de eindeloze mogelijkheden op het vlak van buitenleven in en om de Renson buitenleefruimtes. Die zijn er aangekleed met de passende high end outdoor living meubels en accessoires van de 30 andere partners. Plan je bezoek via www.noa-outdoor.com en laat jezelf onderdompelen in luxueus buitenleven.

Graag advies over een buitenleven oplossing op maat? Bezoek dan een Renson verdeler in je buurt.

Earth Oasis
Earth Oasis
Pure Essence
Pure Essence
Idyllic Garden
Idyllic Garden
Spiritual Harmony
Spiritual Harmony
Tech Cocoon
Tech Cocoon
Crystal Lounge
Crystal Lounge
In samenwerking met RENSON

Ontdek meer

Gratis brochure aanvragen

Bekijk meer brochures Vraag geselecteerde brochures aan

Nieuws

Meer nieuws +

Blijf op de hoogte. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief.