Stijlvolle overkapping met bijpassende berging in één: superstrak én snel geplaatst.

Gepubliceerd op

De Renson Algarve is een enorm veelzijdige terrasoverkapping. Hij kan vrijstaand of aan de gevel worden geïnstalleerd, en je kan er meerdere aan elkaar laten koppelen. Daar komt nu een extra mogelijkheid bij: een bijpassende berging op maat. Met een handig prefab systeem voor vaste wanden inclusief deur, wordt de overkapping eenvoudig met de berging geïntegreerd. De wanden van deze berging kan je laten afwerken met verticale aluminium Linarte-profielen of met houten latten. Ga je voor een terrasoverkapping met opbergruimte, een carport met tuinberging, of een poolhouse met bergplaats voor je spullen? De keuze is aan jou! 

Een perfecte match met je tuin 

Op zoek naar een stijlvolle terrasoverkapping met een handige berging? De Algarve terrasoverkapping van Renson kan je combineren met een ingebouwde berging. Dankzij de diverse afwerkingsmogelijkheden voelt de Algarve berging zich thuis in elke tuin, ook die van jou. De vaste wanden kan je naar wens laten bekleden met aluminium of hout. De basisstructuur voor de wanden wordt op maat gemaakt en geleverd door Renson. Zo verloopt de plaatsing van je berging snel en eenvoudig.

Ontdek deze innovatie in het indrukwekkende belevingspark van NOA outdoor living in Kruisem. Maak hier je afspraak, verken de 12 thematuinen en laat je inspireren door de nieuwste trends en innovaties in outdoor living.

Alles in aluminium

Met de berging afgewerkt in verticale aluminium Linarte lamellen van Renson, zit je volledige overkapping of carport in hetzelfde kleedje: strak afgewerkt in dezelfde kleur, en makkelijk te onderhouden. Naast de basisstructuur van de prefab wanden worden voor de afwerking met dit gevelbekledingssysteem van Renson meteen ook de horizontale dragers, bevestigingsclips en profielen op maat meegeleverd. De installateur hoeft ter plaatse enkel nog alles vast te schroeven en te klikken voor een perfecte afwerking. 

Kurt Godefroid (product manager Renson): “Onze R&D-afdeling focust niet enkel op functionaliteit en design, maar ook op het gemak voor de installateur. Daarom werkten we voor de Algarve een prefab basisstructuur uit voor de vaste wanden van die berging, die we op maat van het project verwerken en leveren. De plaatser hoeft enkel de horizontale dragers voor de aluminium gevelbekleding op die wandstructuur te monteren en de verticale afwerkingsprofielen daarin vast te klikken.”

Houten gevelbekleding

Valt je keuze op hout, dan worden de basisstructuur voor de berging wanden, het steunprofiel en de druipneus in de Renson-ateliers op maat gemaakt. Het hout bestelt de installateur wel nog zelf. De prefab wand is combineerbaar met elke houtsoort en profielvorm. Voor optimaal gebruiksgemak kies je houten gevelbekleding met het QuickClip-systeem van Carpentier. Die is perfect compatibel met de prefab wandstructuur en herleidt de montagetijd tot een minimum. Als partners in het NOA outdoor living inspiratiepark, zetten Renson en Carpentier hiermee het idee van ‘kruisbestuiving’ perfect in de praktijk om.

Kristof Carpentier en Stefan Vander Stichele (zaakvoerders Carpentier): “Bij ons QuickClip-systeem zijn de bevestigingsclipsen van de houten afwerkingslatten vooraf al op de juiste afstand op de dragers gemonteerd. Dat levert een aanzienlijke tijdswinst bij installatie. We adviseren om dit te combineren met houten latten in thermo Es uitvoering, al heb je ook keuze uit een brede waaier aan andere durzame en zeer stabiele thermisch behandelde houtsoorten. Met profielen van 52 mm met een open voeg van 8 mm levert dat een ‘stap’ van 60 mm per houten lat op, wat overeenkomt met het Linarte-systeem van Renson en waarop ook de ingewerkte deur met vaste afmetingen van 1200 x 2100 mm afgestemd is. Zo ligt ook die – in combinatie met Linarte of hout – altijd mooi in het vlak van de wand.”

Benieuwd naar de nieuwe prefab wanden onder de Renson Algarve? Ontdek ze in NOA outdoor living. Plan je bezoek hier. Je bezoek voorbereiden kan met deze gratis inspiratiebrochure

   

standaard