Inbouw-lamellendak met openschuifbare en kantelbare lamellen, één met de architectuur

Gepubliceerd op 23 Februari 2021

Als meest exclusieve telg in het assortiment terrasoverkappingen van Renson tilt De Camargue Skye comfortabel buitenleven naar het hoogste niveau. Als inbouwmodule is die met kantelbare én openschuifbare lamellen voortaan ook als ‘Aero Skye’ perfect integreerbaar in eender welke constructie. Hij gaat dus naadloos op in de architectuur en opent zo een brede waaier aan mogelijkheden voor wie een terras ziet als een extra buitenkamer die het hele jaar door dienst doet. Qua look-and-feel levert dat een uniek plaatje op, waarbij binnen en buiten perfect in elkaar overlopen.

Geïntegreerd of opgebouwd

Denk de kolommen van de Camargue Skye weg en je houdt een strakke dakstructuur over die in eender welke constructie in- of opgebouwd kan worden: van stalen profielen over betonbalken tot een houten kaderwerk. Zo maakt het openschuifbaar lamellendak perfect deel uit van het ontwerp van een gebouw. Per zijde kan je kiezen of de structuur geïntegreerd of opgebouwd moet worden. Dit is vooral belangrijk om weten voor de keuze van de juiste waterafvoer(en). Die kan je vanaf het hoekpunt naar beneden leiden of zijdelings in het dak verwerken. Of je gaat ermee door de goot naar beneden, zodat die ook nergens te zien zijn, wat trouwens ook geldt voor alle bevestigingen, bedrading en verankeringen. Bij integratie in een op maat gemaakte opening in een dakstructuur, rust het kader zonder afdekkap op de zijkant op een meegeleverd L-profiel dat aan de muur bevestigd wordt. In het geval van opbouw bovenop een dakconstructie worden geen specifieke bevestigingsmaterialen meegeleverd omdat alles afhangt van het type constructie en materiaal waarop het lamellendak vastgemaakt wordt.

Daklamellen die kunnen kantelen en openschuiven

De kantelbare lamellen zorgen steeds voor het meest aangename leefklimaat op een terras, het hele jaar door. Je kan de aluminium lamellen namelijk sluiten bij een regenbui, openen naar wens voor de juiste hoeveelheid zon of schaduw, en zelfs helemaal opzij schuiven. Dat maakt van de Aero Skye het ideale terrasdak om niet alleen beschut te zitten tegen neerslag en zon, maar ook om in de winter van zoveel mogelijk zonlicht te genieten en in de zomer van op je terras toch steeds op de eerste rij te zitten om de sterrenhemel te bewonderen. Zowel bij in- als bij opbouw kan de dakstructuur zelfs zo geïnstalleerd worden dat het lamellen pakket – wanneer opengeschoven – in of boven de constructie verdwijnt. Het resultaat is 100% zicht op de vrije hemel.

Personaliseerbaar maatwerk

De Aero Skye is verkrijgbaar op maat met een spanbreedte tot maximum 4500 mm en een pivotbreedte tot maximum 6200 mm. De daklamellen roteren en openschuiven gebeurt via de bijbehorende app. Qua kleurenaanbod zijn de mogelijkheden onbeperkt, en dat zowel in structuur-, glans- of matte lak. Optioneel kunnen de daklamellen ook afgewerkt worden in een ‘wooddesign’-look (in natuureik, walnoot of witte eik). Verder is het mogelijk om dit ingebouwd lamellendak te personaliseren met up/down leds, een ‘heat & sound beam’ en een regensensor, die de daklamellen automatisch opent of sluit afhankelijk van het weer.

Gepatenteerde S-drive technologie

Een gepatenteerde roteer- en schuiftechnologie die Renson speciaal voor deze terrasoverkapping ontwikkelde, zorgt ervoor dat de lamellen feilloos en op een betrouwbare en duurzame manier roteren, open en dicht schuiven. Een synchrone aandrijving aan beide uiteinden van de daklamellen zorgt er bovendien voor dat het dak zelfs bij asymmetrische belasting in één vloeiende beweging opent en sluit.

Interesse in outdoor living? Laat je inspireren door de infobrochure en/of vind een verdeler in je buurt.