Hoe een kleine stadstuin een waar paradijs wordt

Tuinaankleding, terrasoverkappingen, designmeubelen voor outdoor, dat is toch vooral iets voor mensen met grote tuinen op het platteland. Toch? Think again, want met de juiste ingrepen tover je ook een kleine stadstuin om tot een waar paradijs.

De terrasoverkappingen van Renson kunnen op maat gemaakt worden. En dus zijn ze ook perfect om een knusse stadstuin mee aan te kleden. Om het hele jaar door (ja, ook bij regenweer, wind  of een frissere dag) van de tuin te genieten, kan je schuifpanelen, glazen wanden, led-verlichting, bluetooth speakers en heaters toevoegen. Zo creëer je, in een omgeving waar ruimte schaars is, toch een 'extra buitenkamer', met de nodige schaduw op zonnige en beschutting op wisselvallige momenten. Mooi meegenomen: de waarde van je woning ligt er meteen een heel stuk hoger door.

Hellende designs:

Lagune: een terrasoverkapping met zon-, water- en windwerend lichtdoorlatend doek in de dakstructuur. Tot op de millimeter aanpasbaar.

Lapure: Mimimalistisch design met water-, wind- en zonwerend screendak en open panoramisch zicht met het dakdoek ingetrokken. Tot op de millimeter aanpasbaar.

Horizontale designs:

Camargue: de horizontale dakstructuur van deze terrasoverkapping is uitgerust met lamellen, die je kantelt naargelang de gewenste zonne-inval en sluit bij regen. Van de Camargue Skye kan je de lamellen zelfs openschuiven om toch volop van de open hemel te kunnen genieten. Tot op de millimeter aanpasbaar.

Algarve: ook deze terrasoverkapping heeft een horizontaal dak met kantelbare lamellen. Deze versie kan tot op de breedte van één lamel op maat gemaakt worden, al is die in de lengte wel volledig naar wens aanpasbaar. Ook verkrijgbaar als Algarve Canvas variant: met vast dak, onderaan esthetisch afgewerkt met spanplafond in screendoek.

Aanbouw

Geen grote tuin, maar wel een terras aan je achtergevel? Ga dan voor een aangebouwde terrasoverkapping. Je zit er niet alleen mee beschut (tegen zon, wind en regen) op je terras, maar tegelijk zorgt die er mee voor dat het binnen in huis op zonnige dagen niet te warm wordt. Aangebouwd tegen de gevel, heb je de keuze tussen een terrasoverkapping met hellend of met horizontaal design. Door de kantelbare lamellen in die laatste open, halfopen of dicht te zetten regel je de hoeveelheid binnenvallend zonlicht naar wens.

Eyecatcher

Toch een tuin waar plaats is voor een vrijstaand model? Ook dat kan perfect, op maat. De horizontale designs van de Camargue en Algarve-collectie zijn de ideale terrasoverkappingen voor een classy eyecatcher op een zonnige plaats achteraan de tuin. 

In samenwerking met RENSON

Meer nieuws van RENSON

Outdoor living en zonwering van Renson: Het summum van comfort binnen én buiten

In het zonnige Bordeaux gaan binnen en buitenleven naadloos in elkaar over.

Maak van je terras een multifunctionele ruimte

De zon op je snoet en zicht op het groen: genieten van je eigen tuin is het lang leven.

Waarom ventileren in de badkamer zo belangrijk is

We isoleren onze woningen steeds beter en besparen hierdoor heel wat kostbare energie, maar hierd

Een fris hoofd begint bij verse lucht

Wat hebben je kantoor, je huis en de klas van je kinderen gemeenschappelijk?

GRATIS Nieuwsbrief