Een uitbouw te duur? Ontdek een budgetvriendelijk alternatief!

Gepubliceerd op 04 November 2021

Een uitbouw plaatsen is duur, tijdrovend en confronteert je doorgaans met een bouwwerf.  Waarom geen Renson terrasoverkapping aan je woning aanbouwen? Met de nodige extra’s zoals glaswanden, screens en verwarmingselementen, maak je er een comfortabele tuinkamer van. Daar kun je het heel het jaar door heerlijk ontspannen. Dankzij de kantelbare daklamellen geniet je bovendien van extra flexibiliteit.

Een dure uitbouw plaatsen? Het kan ook anders!

Wil je extra woonruimte creëren voor je woning? Dan is een uitbouw plaatsen de meest voor de hand liggende optie. Even een bijgebouw plaatsen, is echter niet altijd evident, want het is duur, tijdrovend en het kan je woning in een ware bouwwerf omtoveren. Enkele weken in stof, wind en kou leven, daar staat niemand voor te springen. Denk je graag ‘out of the box’? Dan schotelen wij je graag een aantal alternatieven voor. Vraag je inspiratiebrochure aan voor een helder overzicht. 

Een aangebouwde terrasoverkapping als uitbouw

De meeste mensen zien een pergola als een vrijstaand object in de tuin. Wist je echter dat je een terrasoverkapping ook naadloos kan aanbouwen als ‘buitenleefruimte’ aan je woning? Door te kiezen voor een modulaire overkapping van Renson kun je je uitbouw zo groot of klein maken als je zelf wil, volledig op maat. De overkappingen zijn koppelbaar en kunnen dus makkelijk uitgebreid worden. Ontdek hier diverse opstellingen voor je terrasoverkapping en vind een verdeler in je buurt.

Comfortabel genieten van het buitenleven

Een terrasoverkapping als bijgebouw, daar ben je toch volledig blootgesteld aan weer en wind? Klopt niet, wel integendeel, want dankzij de kantelbare lamellen in het dak regel je zelf in functie van schaduw of beschutting. Door bovendien de juiste accessoires aan de overkapping toe te voegen, zorg je ervoor dat die een comfortabele tuinkamer wordt waar het heerlijk vertoeven is. Zo kun je door verwarmingselementen en glazen schuifpanelen te integreren, ervoor zorgen dat de wind en kou volledig buiten worden gehouden. En door de toevoeging van screens, wordt je buitenruimte in de zomer een prachtige, schaduwrijke plek. Is dit niet de perfecte locatie voor je (buiten)keuken en eetplaats?

Wie voor een tuinkamer van Renson kiest, geniet bovendien ook van extra flexibiliteit. Het dak van een Renson overkapping bestaat uit kantelbare lamellen – wie voor een Renson Camargue Skye kiest, kan de lamellen zelfs volledig openschuiven. Als het stralend weer is, kun je zo heerlijk genieten van de frisse lucht en van het zonnetje.

De tuinkamer, een budgetvriendelijke oplossing

Ook het financiële luik is interessant. In het algemeen (en uiteraard afhankelijk van hoeveel opties je kiest) kun je stellen dat een terrasoverkapping goedkoper is dan een uitbouw. Wat het nog interessanter maakt, is dat je bovendien kan kiezen van een gunstig btw-tarief. Is je woning ouder dan 10 jaar en bouw je een overkapping aan je woning aan? Dan geniet je van 6% BTW in plaats van de traditionele 21%. Ontdek welke factoren de prijs bepalen en vraag jouw offerte aan

Renson Aero: naadloos integreerbaar met je woning

Ben je een echte ‘architectuur aficionado’ en wil je je terras overkappen? Dan is de Renson Aero je op het lijf geschreven. De Aero is een uniek lamellendak met kantelbare lamellen dat naadloos integreerbaar is in een vast (bestaand) dak. Hierdoor krijg je het gevoel dat een overkapping integraal en onlosmakelijk deel uitmaakt van je woning. Als je bovendien voor de Aero Skye kiest, heb je nog meer flexibiliteit in handen. Net als bij de Renson Skye kun je het lamellendak volledig openschuiven.

Benieuwd naar een budgetvriendelijk alternatief voor een uitbouw? Vraag je gratis inspiratiebrochure aan en ontdek de aluminium terrasoverkappingen van Renson. Daarmee geniet je het hele jaar door van extra leefruimte, maar ook van het gezellige buitenleven. Neem vrijblijvend contact op met een verdeler in je buurt voor advies op maat en/of een offerte.