6 outdoor living trends: optimaliseer je buitenleven (nu tijdelijke actie!)

02/05/2024

Buiten zijn is niet alleen zalig en gezond, maar ook populairder dan ooit. En de wereld van outdoor living staat nooit stil. Net zoals bij interieur en architectuur, verschijnen hier jaarlijks nieuwe trends. Ontdek ze vandaag nog en til je buitenomgeving naar een hoger niveau. Dit is het moment om in actie te komen, want dankzij de voorjaarsactie bij Renson krijg je een exclusieve korting tot € 1.500 (excl. btw) op je nieuwe terrasoverkapping. Alleen in mei! 

De roep van buiten

We spenderen meer tijd dan ooit binnen, thuis en op het werk. Nochtans is het belangrijk om voldoende buiten te zijn. Een studie van de gerenommeerde Harvard Universiteit concludeerde in 2022 al dat tijd doorbrengen in een groene omgeving zowel de mentale als fysieke gezondheid bevordert. Zo helpt tijd in de buitenlucht onder meer stress en angsten verminderen.

Heather Eliassen, professor voeding en epidemiologie aan de Harvard T.H. Chan School of Public Health maakt het concreet met onder meer ‘betere slaap, bloeddruk, een scherper geheugen en minder risico’s op chronische ziektes als diabetes type 2, cardiovasculaire aandoeningen en kanker’. Geen wonder dat de roep van buiten steeds luider klinkt.

Ontdek hier je eigen gepersonaliseerde buitenruimte.

Binnen naar buiten halen

In 2024 blijven de grenzen tussen binnen en buiten verder vervagen. Soms letterlijk, door bijvoorbeeld een vloer door te trekken van het interieur naar het terras, maar vooral ook in comfort en inrichting. Zo vindt interieurontwerp steeds vaker de weg naar buitenruimtes. Gezellige vloerkleden, zachte kussens, weersbestendige stoffen, … stuk voor stuk dragen ze bij aan een uitnodigende buitenomgeving waar je helemaal ontspant of je vrije tijd in alle comfort spendeert. Ook de stijgende populariteit van buitenkeukens – vaak best indrukwekkend en modern uitgerust – kadert binnen deze trend.

Oog voor duurzaamheid

Duurzame materialen en technieken winnen al jaren terrein. Nu zien we ook in outdoor living een sterke vraag naar milieubewuste oplossingen. Dat hoeft niet te verbazen. Net wanneer je omringd bent door het groen sta je nog meer stil bij het belang om het milieu te beschermen. We worden ons steeds bewuster van onze ecologische voetafdruk en zoeken naar manieren om die te beperken. 

Goed nieuws: dat kan ook bij het inrichten van je buitenomgeving. De keuze voor duurzame materialen is uiteraard de basis. Houten meubelen, design met gerecycleerd pvc, upcycling van oude spullen of een aluminium terrasoverkapping dragen bij aan een comfortabele buitenruimte op jouw maat met een kleine milieu-impact.

Focus op verlichting

Verlichting is een echte sfeermaker, maar evengoed een functionele toevoeging als je bij zonsondergang nog wat langer buiten wil ontspannen. Met een combinatie van functionele en sfeerverlichting bepaal je de juiste setting voor elke gelegenheid. Designers ontwikkelen buitenverlichting die moderne techniek en een robuust karakter combineren met architecturale meerwaarde. Dat betekent een steeds uitgebreider gamma om uiteenlopende stijlvoorkeuren te beantwoorden. Ook hier is aandacht voor energiezuinigheid, met ledtechnologie als belangrijkste factor.

Natuurlijke materialen

Wie het liefst zoveel mogelijk tijd buiten doorbrengt, is gewoonlijk wel een fan van natuurlijke materialen. Vooral hout wordt vaak gebruikt om buitenconstructies te realiseren. Het blendt mooi in de omgeving en straalt rust uit. Renson combineert die charme van hout (bv. in de lamellen van schuifpanelen) dan weer met de sterke praktische troeven, weersbestendigheid en onderhoudsvriendelijkheid van aluminium voor de structuur van z’n overkappingen. 

Diezelfde mix tussen natuurlijke materialen, onderhoudsgemak en een lange levensduur zie je onder andere ook in tuinmeubilair of de keuze voor ecologische materialen bij de productie van de vaste panelen of schuifwanden voor de terrasoverkappingen.

Het hele jaar door

Een zonnige dag nodigt uit om buiten te gaan, maar waarom zou je je mogelijkheden zo erg beperken? Meer en meer mensen kiezen voor een overkapping van hun terras of favoriete plekje in de tuin om vaker en langer buiten te genieten. Met optionele vaste wanden, screens en zij-elementen voeg je extra beschutting tegen de weersinvloeden toe. 

En het gaat zelfs nog verder. Je creëert in een handomdraai een complete buitenruimte, waar je ook tijd doorbrengt wanneer je het vooraf niet had verwacht: na zonsondergang, in de winter of de herfst, op een regenachtige dag, … Zo geniet je op elk moment van het jaar in alle comfort van je buitenomgeving.

Meer en langer van het buitenleven genieten? Creëer je eigen unieke buitenruimte met Renson. Tijdelijk profiteer je van een exclusieve korting tot € 1.500 (excl. btw) op je nieuwe terrasoverkapping. Registreer je hier voor de actie.

Liever eerst wat meer inspiratie? Download je gratis inspiratiebrochure en maak een afspraak voor een bezoek aan het unieke NOA outdoor living inspiratiepark. Een absolute aanrader! 

In samenwerking met RENSON

Ontdek meer

Gratis brochure aanvragen

Bekijk meer brochures Vraag geselecteerde brochures aan

Nieuws

Meer nieuws +

Blijf op de hoogte. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief.