6 inspirerende stijlen voor de Renson Camargue

23/02/2021

Kiezen voor comfortabel buitenleven is kiezen voor levenskwaliteit, maar net zo goed ook voor functionele en esthetische outdoor architectuur die de grenzen tussen binnen en buiten laat vervagen. Renson speelt daar met z’n oneindig personaliseerbare outdoor living gamma vol op in. En draagt dus vooral keuzevrijheid hoog in het vaandel. Nu nog meer dan ooit, met 6 ‘design styles’ voor de Renson Camargue als inspiratiebron, die materialen en kleuren perfect op elkaar afstemmen. Elk van die 6 stijlen sluit perfect aan bij de trends van vandaag en morgen. Renson ging hiervoor in zee met het gerenommeerde trendbureau Francq Colors.

Inspiratie voor kleur- en materiaalkeuzes in 6 stijlen

Earth Oasis

Warme, zuiderse kleuren, texturen en materialen vormen de inspiratie voor ‘Earth Oasis’. Warme aardetinten wekken niet alleen een instant zomers gevoel op, maar doen ook effectief wegdromen naar zonovergoten streken. Natuurlijke en ambachtelijke materialen zorgen voor een perfecte harmonie tussen binnen en buiten. Een aards-bruine terrasoverkapping met Fixscreens en Loggiawood schuifpanelen die de warme sfeer versterken: het levert een setting op waarin je je in je eigen tuin op vakantie waant. Dik geweven buitengordijnen met een ambachtelijke uitstraling zorgen voor de finishing touch.

Earth Oasis

Pure Essence

Licht en ruimte: dat is Pure Essence. Kalk-, zand- en natuurlijke wittinten geven deze stijl een vederlichte sfeer, samen met variaties in texturen. Ideaal voor een buitenkamer waar het mogelijk is om alle ballast af te werpen en helemaal te ontspannen of tot rust te komen. Terug naar de essentie dus, onder een overkapping in een zachte neutraal-beige kleur. Een pasteltint die kan doorgetrokken worden in de Fixscreen en Loggiascreen Canvas schuifpanelen met geweven doek. Verfijnd geweven buitengordijnen vervolmaken de dromerige sfeer.

Pure Essence

Idyllic Garden

Een warmgrijze structuur met olijfgroene ondertoon vormt de basis van de ‘Idyllic Garden’ overkapping. Dezelfde schakeringen keren terug in de Fixscreens en buitengordijnen in 2 tinten. Helemaal te midden van de natuur waan je je met ook Loggiawood panelen met lamellen in thermo-es, die het geheel ‘af’ maken. Natuurlijke materialen die garant staan voor een verfrissende en tijdloze look: de inspiratie haalden we uit het land van dolce far niente: Italië. Genieten in een elegant kader, daar kennen de Italianen alles van. Geen wonder dat deze stijl ideaal is voor wie wil ontspannen in eigen tuin.

Idyllic Garden

Spiritual Harmony

Een minimalistische stijl in een donker kleurenpalet: dat is Spiritual Harmony, gebaseerd op de traditionele Japanse architectuur. Denk aan een tuinpaviljoen waar de zwartbruine basisconstructie nog extra verfijnd overkomt dankzij daklamellen in een ‘walnoot’ wooddesign afwerking. Voor de invulling van de zijwanden kan je die sfeer doortrekken met Loggiawood schuifpanelen met thermo-es lamellen. Liever de look van textiel? Dan zijn de uniek zwart/bruin geweven doeken van de Fixscreens en Loggiascreen Canvas panelen een mooie aanvulling voor een intieme oase van rust in de tuin.

Spiritual Harmony

Tech Cocoon

Tech Cocoon is een stijl voor wie durft te experimenteren: radicaal hedendaags en jong, maar met een warme kant. Buitenshuis matcht dat prima  met dynamische, speelse kleuren zoals soft coral. Creatief zijn met bijbehorende buitenmeubelen en decoratie is dan ook de boodschap. De ‘transparantie’ van een witte overkapping met Fixscreens, loggiapanelen, glazen schuifwanden of gordijnen leent zich daar als tijdloze basis perfect voor. Als was het een blanco canvas om jezelf naar hartenlust op uit te leven met de inrichting.

Tech Cocoon

Crystal Lounge

Crystal Lounge staat voor strak en minimalistisch. De kleur van de zachtgrijze tuinconstructie in combinatie met witte daklamellen keert terug in de Fixscreen doeken en de semi-transparante buitengordijnen. Strakke Loggialu Plano schuifpanelen – al dan niet gecombineerd met schuifwanden uitgevoerd in matglas – maken van deze overkapping een ware Crystal Lounge die de grenzen tussen buiten en binnen helemaal doet vervagen. Ideaal voor wie z’n tuinkamer het liefst compleet ziet opgaan in de natuur.

Crystal Lounge

Op zoek naar een outdoor oplossing voor bij jou thuis? Doe inspiratie op in de infobrochure of vind een verdeler in je buurt.

In samenwerking met RENSON

Ontdek meer

Gratis brochure aanvragen

Bekijk meer brochures Vraag geselecteerde brochures aan

Nieuws

Meer nieuws +

Blijf op de hoogte. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief.