Verhoog de waarde van je woning met een terrasoverkapping in de tuin

27/05/2022

Sinds een aantal jaren merken we ook in België een stijging in de temperaturen, waardoor steeds meer mensen met plezier hun tuin intrekken. Tuinen worden nog meer een begeerde troef bij de aankoop van een woning. Maar wist je ook dat een duurzame tuinconstructie letterlijk een meerwaarde betekent voor nu én voor later? Ontdek hoe je je tuin en je woning opwaardeert.

Ten volle genieten van je droomtuin met een terrasoverkapping

Hoe zalig is het om te koken in een buitenkeuken? Gezellige familiemomenten niet in het water te zien vallen als het begint te regenen? Bij de eerste lentestralen te brunchen in je tuin? Of om in de winter nog steeds aangenaam warm buiten te kunnen zitten?

Om dit te kunnen doen, gaan we op zoek naar een terrasoverkapping die in elk seizoen van pas komt. Al willen we wel enkele kenmerken kunnen afvinken. Enerzijds wil het oog ook wat en zien we graag stijlvolle constructies die bij onze woning passen. Anderzijds kiezen we voor duurzame materialen, die ook nog eens onderhoudsvriendelijk zijn. Dit om zorgeloos te kunnen genieten van onze tuin en het buitenleven, zonder veel tijd te moeten besteden aan onderhoud.

De waarde van je volledige woning stijgt

Een kwalitatieve tuinconstructie is letterlijk een investering voor het leven. Niet alleen beleef je nu prachtige momenten in je tuin, je trekt de waarde van je volledige eigendom op. Onder een overkapping creëer je als het ware een extra bureauruimte, een loungeplek of pool house.  

Ga dus steeds voor een uitstekende prijs-kwaliteitsverhouding in je zoektocht naar een ideale terrasoverkapping. Denk aan stevige materiaalsoorten die een lange levensduur kennen gecombineerd met een sterk staaltje vakmanschap op vlak van ontwerp en plaatsing.

Kies voor een duurzame terrasoverkapping

Bij Exterior Living combineren ze bewust die verschillende aspecten. De concepten worden uitgewerkt met oog voor detail, duurzaamheid en kwaliteit, startend met de keuze in materiaalsoorten tot de vormgeving zelf.

Een stijlvolle buitenleefruimte die ook meteen ultra praktisch is. Een terrasoverkapping en gesloten ruimte in één en dezelfde constructie. Zo geniet je van het praktische voordeel van een tuinhuis én van het comfort van een terrasoverkapping! Deze stevige constructie kreeg de naam Maluwi Deluxe en ademt het typische Exterior Living DNA uit.

Een tuinconstructie op maat van jouw levensstijl

De Maluwi Deluxe is volledig samen te stellen op jouw maat. Zie je liever een losstaande overkapping in jouw droomtuin staan, of ga je voor een aangebouwd model als ideale terrasoverkapping? Beide zijn mogelijk! Zie je het extra groot? Combineer dan verschillende modules en kies je zijelementen voor de aankleding.

Voor extra comfort is deze terrasoverkapping van Exterior Living te configureren met accessoires en opties naar wens. Denk bijvoorbeeld aan Ledverlichting ingewerkt in de liggers, handige sensoren die automatisch reageren op elk weerstype en een ingebouwde zonnewering.

Vergunningen voor terrasoverkappingen

Voor je eraan begint, vraag je je misschien af hoe het precies zit met vergunningen voor bijgebouwen? Deze zijn zeker niet in alle gevallen nodig in Vlaanderen. Onder bepaalde voorwaarden is een melding doen bij je gemeente voldoende. Lees hier meer over dit topic of ga langs bij je gemeente voor de meest recente info.

Zin om er in te vliegen? Een Exterior Living verdeler in jouw buurt adviseert je met veel plezier verder. Benieuwd naar onze aluminium constructies? Vraag hier gratis de infobrochure aan.

In samenwerking met Exterior Living

Ontdek meer

Gratis brochure aanvragen

Bekijk meer brochures Vraag geselecteerde brochures aan

Nieuws

Meer nieuws +

Blijf op de hoogte. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief.