De kostprijs van een overkapping: hier houd je rekening mee

Gepubliceerd op 13 Juni 2022
Luna
Luna
Maluwi
Maluwi
Maluwi
Maluwi
Maluwi
Maluwi

Wil je het hele jaar door genieten van je tuin en terras? Dan is een overkapping een slimme aankoop. Terrasoverkappingen zijn verkrijgbaar in allerlei uitvoeringen en prijzen. Wat bepaalt de prijs van je overkapping? Kom er hier meer over te weten.

Een overkapping: meerwaarde van je tuin

Eén van de grote voordelen van een terrasoverkapping is dat je het hele jaar door, meer van je tuin, en je terras kunt genieten. Bovendien kun je ermee een extra (buiten)kamer realiseren. Een overkapping - aangebouwd of vrijstaand - kan niet alleen voor je terras dienen, maar ook als carport of poolhouse aan je zwembad. Kortom, een overkapping is een waardevolle aanvulling voor je tuin. Ontdek de Maluwi-overkapping en zijn voordelen.

Materiaalkeuze overkapping

Een terrasoverkapping kan gemaakt worden uit verschillende materialen zoals hout, kunststof, aluminium en glas. De materiaalkeuze zal mee de prijs bepalen. Momenteel kiest men vaak een constructie gemaakt uit een combinatie van aluminium en hout. Esthetiek is hier een belangrijke factor maar ook duurzaamheid en onderhoudsvriendelijkheid spelen een voorname rol. Benieuwd naar de mogelijkheden en troeven? Ontdek kwaliteitsvolle overkappingen en carports in aluminium.

Grootte terrasoverkapping

De grootte van de constructie speelt natuurlijk ook een rol in de prijs. Hoe groter en uitgebreider je terrasoverkapping, hoe duurder. De prijs voor bijvoorbeeld een aluminium overkapping Maluwi met gesloten dak, afgewerkt met EPDM en thermohout, start bij 3800 euro* voor het kleinste model (2 x 2 meter), en gaat tot 6800 euro* voor het grootste model (5 x 4 meter).

Wil je daar graag een berging of een gesloten module aan toevoegen, dan kan dit vanaf 8200 euro* voor een overkapping met afmetingen 3 x 2 meter, tot zo’n 16 000 euro* voor een overkapping van 5 x 4 meter.

Let op, deze prijzen zijn indicatief en kunnen stijgen naargelang de markt. Wil je de exacte kostprijs voor jouw terrasoverkapping op maat weten? Neem dan contact op met een expert in je buurt voor een offerte.

Modulair en op maat

Het voordeel van een modulair systeem is dat je zelf kiest welke modules je combineert en met welke opties je je overkapping uitbreidt. Hoe uitgebreider je overkapping, hoe hoger de kostprijs natuurlijk. Een Maluwi overkapping heeft heel wat troeven, ontdek ze hier.

Extra elementen

Je kunt je overkapping met extra elementen uitbreiden om hem helemaal naar smaak in te kleden. Ook dit heeft invloed op de prijs. Enkele mogelijkheden op een rijtje:

Berging of gesloten module

Wil je graag een gesloten module in je terrasoverkapping? Dit komt zeker goed van pas om tuingereedschap op te bergen of je buitenkeuken in onder te brengen. Je kiest zelf uit welke houtsoort je de wanden laat maken: thermowood (vuren of ayous), padoek of WPC (houtcomposiet). Afhankelijk van je keuze, kost dit je tussen de 300 en 600 euro* per 90 cm wand.

Zonnescherm of screen

Wil je je overdekt terras met Maluwi overkapping extra beschutten tegen de zon, dan kan dat met een zonnescherm of screen. Deze kun je automatisch bedienen met een afstandsbediening, domotica of smartphone via het Somfy besturingssysteem. De doeken van het zonnescherm zijn verkrijgbaar in zo’n 13-tal mogelijke kleuren en kost je zo’n 2000 tot 3500 euro*.

Aluminium panelen

Je kunt je overkapping aankleden met panelen, of een gesloten wand om je te beschermen tegen zon en wind. Bij een Maluwi overkapping heb je keuze uit panelen die bestaan uit helder of opaal gelaagd glas, of uit hout zoals thermowood (ayous of vuren) of padoek. Je kunt de panelen naar eigen voorkeur naar hartenlust combineren. Afhankelijk van de invulling kost dit je 700 tot 900 euro* per paneel van 90 x 230 cm.

Overtuigd? Stel hier je eigen Maluwi overkapping samen.

De onzekere markt

Naast de voorgaande elementen hou je ook best rekening met de markt. Weet dat de kostprijs van hout de laatste tijd enorm gestegen is door de geringe beschikbaarheid en een turbulente markt door de onzekere tijden (covid, oorlog in Oekraïne). Hierdoor zijn er regelmatig prijsstijgingen. De vermelde prijzen zijn dus slechts indicatief. Graag een exacte prijs weten van een overkapping op maat van jouw tuinproject? Informeer je bij een verdeler in je buurt voor een offerte.

*prijs afhankelijk van de geldende markt

Interesse in een mooie overkapping voor je terras? Doe ideeën op in de inspiratiebrochures en ga langs bij een expert in je buurt voor informatie over de prijzen en mogelijkheden voor jouw tuinproject. Zelf je terrasoverkapping samenstellen? Ga aan de slag met de modulaire terrasoverkapping Maluwi gemaakt uit duurzaam aluminium en hout.

   

Brochures

Vraag geselecteerde brochures aan