Staat je carport het beste vrij of beter tegen de gevel?

Om je wagen te beschermen tegen weersinvloeden, is het een goed idee om een carport te plaatsen. Maar plaats je die nu het beste tegen je gevel, of is een vrijstaande installatie beter?  We zetten de voor- en nadelen van beide opties op een rijtje.

Kiezen voor een vrijstaande carport

Laten we met de deur in huis vallen: ja, een vrijstaande carport is iets goedkoper om te laten plaatsen dan een carport tegen de gevel. Ook leuk om te weten, is dat je er geen vergunning voor moet aanvragen als hij niet hoger is dan 3,5 meter. De nadelen van een vrijstaande carport? Die spreken eigenlijk voor zich: je auto is iets minder goed beschermd tegen de weersomstandigheden (tenzij je natuurlijk voor een carport met zijwanden kiest) en je zult bij het in- en uitstappen af en toe door de regen moeten.

Een carport installeren tegen de gevel

Een carport tegen de gevel insalleren, valt iets duurder uit, maar het grote voordeel is dat je nooit door de regen hoeft. Ook in dit geval heb je geen vergunning nodig, zolang je carport niet hoger is dan 4 meter. Meldingsplicht bij de gemeente is er echter wel.

Ga voor een carport op maat!

Wil je je carport perfect bij je huis laten passen? Moet jouw carport ook aan andere belangrijke voorwaarden voldoen? Of heb je misschien vragen over de prijs van al dat moois? Aarzel niet om ons te contacteren of een vrijblijvende offerte aan te vragen. We helpen je met veel plezier aan de perfecte carport voor jouw wagen én woning. 

In samenwerking met BOzARC bvba

Meer nieuws van BOzARC bvba

Welke dakbedekking leg je op een carport?

Ga je een carport te installeren?

Garage of carport plaatsen voor je Mobilhome?

Een mobilhome aanschaffen is een redelijke investering.

Welke factoren bepalen de prijs van een terrasoverkapping?

Ben je overtuigd van de vele voordelen van een terrasoverkapping?

GRATIS Nieuwsbrief