Een vrijstaande terrasoverkapping: pro's en contra's

Wil je het hele jaar genieten in je tuin, ook wanneer het weer even niet meezit? Dan kun je een vrijstaande terrasoverkapping laten plaatsen. Voor sommige mensen is het de ideale oplossing, anderen zijn er minder voor te vinden. Wij zetten de voor- en nadelen op een rijtje, zodat je voor jezelf kunt uitmaken of een vrijstaande overkapping bij jouw situatie past.

Een afgescheiden plek in de tuin

Een vrijstaande terrasoverkapping is een apart plekje in de tuin, waar je je volledig kunt afsluiten van de rest van de wereld. En dat spreekt heel wat mensen aan. Het is er namelijk heerlijk ontspannen in gezelschap of alleen met een goed boek en een drankje. Een terrasoverkapping die aan je huis grenst is dan weer een verlengstuk van de woonruimte, wat een groot gevoel van openheid creëert.

Een eindje lopen

Voor een aangrenzende terrasoverkapping moet je gewoon op je terras stappen. Handig en praktisch, zeker wanneer je bevoorrading – drankjes en hapjes – nodig hebt of dringend naar het toilet moet. Een vrijstaand model is soms iets moeilijker bereikbaar– afhankelijk van hoe ver ze van je woning staat. Je moet dan vaak een eindje lopen met een dienblad in je handen.Tip: onder je vrijstaande terrasoverkapping kun je een (kleine) buitenkeuken voorzien met de hoogstnoodzakelijke dingen. Zo heb je alles meteen bij de hand.

Een vrijstaande terrasoverkapping is multifunctioneel

Een zomers diner, een barbecue tot in de late uurtjes of een lekker aperitief: een vrijstaande terrasoverkapping voegt een extra toets toe aan dit soort momenten die je samen met je gezin of je vrienden beleeft. Je bevindt je in een rustige omgeving, in het groen en – wie weet – met een mooi uitzicht.

Stoorzender of blikvanger?

Een vrijstaande terrasoverkapping is verkrijgbaar in verschillende formaten. Welk afmetingen je ook kiest, de terrasoverkapping trekt meteen de aandacht. Sommige mensen zijn fan van zo’n blikvanger, terwijl anderen vinden dat de terrasoverkapping de tuin te veel domineert. Welke mening je ook bent toegedaan, de functionele waarde van een vrijstaande terrasoverkapping staat als een paal boven water.

Op zoek naar een vrijstaande terrasoverkapping? Breng gerust een bezoekje aan een van onze toonzalen of neem contact met ons op. Ons team biedt advies op maat!

In samenwerking met BOzARC aluminium overkappingen

Meer nieuws van BOzARC aluminium overkappingen

Een carport voor je motorhome? Uitstekende keuze!

Je motorhome verdient een plek waar hij droog kan staan, beschermd tegen alle weersomstandigheden

De dakbedekking van een carport: de mogelijkheden op een rij

Van plan om een carport te installeren?

Staat je carport het beste vrij of beter tegen de gevel?

Lente, zomer, herfst of winter: een carport laten plaatsen, is altijd een goed idee.

GRATIS Nieuwsbrief