De verschillende soorten terrasoverkappingen op een rij

Geen idee welke terrasoverkapping je moet kiezen voor jouw tuin of terras? Wij lichten de verschillende soorten terrasoverkappingen en de mogelijkheden op het vlak van designs en materialen graag even toe. Lees en ontdek!

Altijd op maat

Eerst en vooral: een terrasoverkapping wordt altijd op maat gemaakt. Dat bedoelen we letterlijk; op maat van de grootte van je terras of tuin, maar ook figuurlijk; op maat van jouw wensen en stijlvoorkeuren.

Welk ontwerp kies je?

  • Een vrijstaande overkapping is ideaal om een terras in het midden van de tuin te overkappen. Zo creëer je een rustplekje waar je bovendien altijd droog zit.
  • Je kunt je terrasoverkapping ook aan de gevel bevestigen, zodat ze het terras vlak naast de woning overspant.
  • Gebogen of aflopend: kies zelf of je voor een strakke of minder strakke look gaat.

Soorten dakbedekkingen

Welke dakbedekking je het beste kiest, hangt af van hoe koel je in de zomer wil zitten onder je terrasoverkapping. Een Opale (melkwitte) dakbedekking heeft sterke zonwerende eigenschappen. Zelfs op de heetste uren van een tropische zomerdag zorgt ze voor een aangename koelte op je terras.

Hou je van een open en ruimtelijk gevoel? Dan kies je beter voor een terrasoverkapping met transparante dakbedekking, waardoor je overdag naar een felblauwe, zonnige hemel en ’s nachts naar de fonkelende sterren kunt kijken. (Oké, soms ook al eens naar een grijze, bewolkte hemel ...)

Hou je van een open ruimtelijk gevoel? En wens je je toch te beschermen tegen de warmte? Ga dan voor de terrasoverkapping met fumé dakbedekking. Deze platen laten het licht maximaal door maar filteren de warmte uit het licht. Zodat het toch frisser is dan buiten!

Zoveel soorten terrasoverkappingen ...

Een gids nodig om je doorheen het uitgebreide aanbod van terrasoverkappingen te loodsen? Geen probleem: in een van de vele toonzalen van BOzARC kun je de verschillende soorten overkappingen en hun uitvoeringen komen bewonderen. Heb je nu al een vraag? Stel ze via ons contactformulier, en onze specialisten bezorgen je zo snel mogelijk een antwoord!

In samenwerking met BOzARC bvba

Meer nieuws van BOzARC bvba

Welke dakbedekking leg je op een carport?

Ga je een carport te installeren?

Staat je carport het beste vrij of beter tegen de gevel?

Om je wagen te beschermen tegen weersinvloeden, is het een goed idee om een carport te plaatsen.

Garage of carport plaatsen voor je Mobilhome?

Een mobilhome aanschaffen is een redelijke investering.

GRATIS Nieuwsbrief