Staat je carport het beste vrij of beter tegen de gevel?

Gepubliceerd op 14 Augustus 2021

Lente, zomer, herfst of winter: een carport laten plaatsen, is altijd een goed idee. Je wagen staat netjes weggestald, is beschermd tegen hagel, rondvliegende takken, … En wanneer het kwik weer eens onder het vriespunt zakt, hoef je ’s ochtends nooit meer ijs van je wagen te krabben.

Maar genoeg over al die voordelen. Want als je dit leest, is de kogel voor jou al door de kerk: jij bent vastbesloten om een carport te kopen. En je vraagt je natuurlijk af of je die het beste tegen je gevel laat installeren, of vrijstaand. Dit artikel zet de voor- en nadelen van beide opties op een rijtje.

Kiezen voor een vrijstaande carport

Laten we met de deur in huis vallen: ja, een vrijstaande carport is iets goedkoper om te laten plaatsen dan een carport tegen de gevel. Ook leuk om te weten, is dat je er geen vergunning voor moet aanvragen als hij niet hoger is dan 3,5 meter en hij minstens twee meter van de achterkant van je woning en 3 meter van de zijkant van je woning staat. De nadelen van een vrijstaande carport? Die spreken eigenlijk voor zich: je auto is iets minder goed beschermd tegen de weersomstandigheden (tenzij je natuurlijk voor een carport met zijwanden kiest) en je zult bij het in- en uitstappen af en toe door de regen moeten.

Een carport installeren tegen de gevel

Een carport tegen de gevel insalleren, valt iets duurder uit, maar het grote voordeel is dat je nooit door de regen hoeft. Ook in dit geval heb je geen vergunning nodig, zolang je carport niet hoger is dan 4 meter. Meldingsplicht bij de gemeente is er echter wel.

Ga voor een carport op maat!

Wil je je carport perfect bij je huis laten passen? Moet jouw carport ook aan andere belangrijke voorwaarden voldoen? Of heb je misschien vragen over de prijs van al dat moois? Aarzel niet om ons te contacteren of een vrijblijvende offerte aan te vragen. We helpen je met veel plezier aan de perfecte carport voor jouw wagen én woning.