De dakbedekking van een carport: de mogelijkheden op een rij

Gepubliceerd op 14 August 2018

Van plan om een carport te installeren? Mooi, je zult weldra je wagen, caravan of motorhome in alle veiligheid kunnen parkeren. Maar voor het zover is, zul je eerst enkele belangrijke keuzes moeten maken. Weet je bijvoorbeeld al welke dakbedekking je het best neemt? Dit zijn de mogelijkheden.

Meestal geïntegreerd

In de meeste gevallen wordt de dakbedekking geïntegreerd in de carport zelf. Zo zullen de dakpanelen vaak bestaan uit één grote oppervlakte in hetzelfde materiaal als de rest van de carport.

Bij carports in hout wordt er soms gekozen om bovenop een ander soort dakbedekking te leggen. Het kan bijvoorbeeld gaan om:

Het grote nadeel van al deze soorten dakbedekking? Alle zonlicht wordt tegengehouden, waardoor het onder je carport erg donker kan zijn en je een gevoel van openheid mist. In het slechtste geval moet je zelfs investeren in extra verlichting.

Polycarbonaat: de ideale dakbedekking voor je carport

Bij de carports die wij installeren, gaan we altijd voluit voor een dakbedekking in massief polycarbonaat. Dit  thermoplastisch polymeer is een uiterst stevig en veelzijdig materiaal. Het gaat jarenlang mee en is bestand tegen extreme temperaturen en guur weer. Omdat we zo zeker zijn van de kwaliteit van onze dakbedekking, geniet je bij BOzARC bovendien 10 jaar garantie op breuken en vergeling. Ook mooi meegenomen: massief polycarbonaat, in combinatie met een gebogen dakbedekking, zorgt ervoor dat het geluid van hagel of regen gedempt wordt.

Als je besluit om een carport met een dakbedekking in polycarbonaat te installeren, kun je kiezen uit twee mogelijke types:

Twijfel je over welk type dakbedekking het meest geschikt is voor jouw carport? Aarzel dan niet om contact op te nemen met ons. Onze experts staan je met plezier te woord!

   

Brochures

Vraag geselecteerde brochures aan