5 goede redenen om een terrasoverkapping te plaatsen

Gepubliceerd op

Voor al wie nog twijfelt om al dan niet een tuin- of terrasoverkapping te plaatsen: deze vijf redenen trekken je gegarandeerd over de streep!

1. Koelte op een bloedhete zomerdag

Toegegeven, heel vaak doet het fenomeen zich niet voor in ons land. Maar krijgen we tóch een hittegolf over ons heen, dan zijn de meesten onder ons gedoemd om zich binnenshuis te verschansen – met de rolluiken naar beneden en de gordijnen gesloten. Behalve als je een tuinoverkapping hebt met zonwerende dakbedekking. Wat daar zo speciaal aan is? Dit type bedekking houdt de warmte van de zonnestralen tegen, zodat je te allen tijde lekker koel zit onder je overkapping.

De gebogen vormgeving van de BOzARC-overkappingen houd je bovendien ook lekker koel: wanneer de warme lucht onder de overkapping stijgt, komt die terecht in het gebogen gedeelte van de overkapping, waardoor de warme lucht in beweging komt en wordt afgevoerd.

2. 10 jaar garantie

De tuinoverkappingen van BOzARC zijn gemaakt van stevige, duurzame materialen, zoals onbreekbaar polycarbonaat, die jarenlang meegaan. Dat garanderen we je. En we voegen de daad bij het woord met een garantie van maar liefst tien jaar op al onze overkappingen.

3. Te allen tijde droog

Onder een tuinoverkapping zit je het hele jaar lekker droog. Jouw barbecues gaan vanaf nu altijd door, of het weer nu mee zit of niet! En wanneer het regent of hagelt, heb je niet te veel last van het lawaai, want het gebruik van massief polycarbonaat in combinatie met een gebogen dakbedekking zorgt ervoor dat het geluid gedempt wordt.

4. Een tuinoverkapping beschermt je tuinmeubelen

Niet alleen je gasten en jij zitten droog onder de overkapping, ook je tuinmeubelen gaan langer mee wanneer ze beschermd staan onder zo’n overkapping. Bovendien hoef jij ze nu véél minder vaak schoon te maken. Kortom, een win-winsituatie.

5. Uit de wind

In het voor- of najaar genieten van een aperitiefje op het terras? Een fris windje strooit in de tussenseizoenen vaak roet in het eten (of in dit geval: zand in je drankje). Dat is echter niet het geval wanneer je je tuinoverkapping aanvult met een windscherm.