Het nieuwe buitenleven: personaliseer jouw luxueuze buitenkamer tot in de details

21/04/2023

Genieten van je terras of tuin is zalig, maar bij slecht weer zit je vast liever binnen. Wat zou je ervan denken om een geïsoleerde extra leefruimte te hebben in je tuin? Een comfortabele buitenkamer die volledig is afgestemd op je wensen en smaakvoorkeuren? Ontdek een nieuwe manier van buitenleven en ga voor het ultieme comfort op je eigen terras. Bij Winsol zijn tal van concepten mogelijk en personaliseer je je buitenruimte tot in de puntjes.

Eén buitenruimte, tal van mogelijkheden

Een woonkamer in je tuin, da’s de plek bij uitstek om je te ontspannen met zicht op het groen. Maar eigenlijk kan zo’n buitenruimte tal van functies hebben. Een gezellige poolhouse mét bar en buitenkeuken bijvoorbeeld, waar je in elk seizoen van ’s ochtends vroeg tot ’s avonds kan genieten van het buitenleven. Ideaal voor quality time met het gezin, of om gasten in te ontvangen.

Even goed kies je voor een tuinkantoor waar je in alle rust kan werken omgeven door groen, zonder stress, files of afleiding. Of wat dacht je van een gezellige plek om je hobby’s uit te oefenen, weg van de drukte van het huishouden, maar toch thuis in je vertrouwde omgeving?

Zelfs een ‘peranda’ of tuinkamer behoort tot de mogelijkheden. Met een peranda creëer je een extra leefruimte, geniet je op elk moment van je tuin én ben je beschut tegen alle weersomstandigheden. Jij kiest hoe je je tuinkamer gaat gebruiken. Als fitnessruimte, game room of heuse familiekamer … Het is maar net wat er op jouw verlanglijstje staat.

Ontdek tal van mogelijkheden voor jouw buitenruimte.

Ontwerp eenvoudig je buitenruimte op maat

Zelf je luxueuze buitenruimte samenstellen en inrichten, hoe doe je dat? Eigenlijk is het heel eenvoudig. Het SO! Universe van Winsol biedt talrijke concepten voor outdoor living, zodat jij je ideale buitenleefruimte kan creëren. Zodra je weet hoe je je buitenruimte wil gaan gebruiken, kan je gaan nadenken over het ontwerp. Daarbij kan je personaliseren tot in de puntjes. Ontdek snel hoe het werkt.

Tip: Steek je licht op in een Winsol-verkooppunt in je buurt. Daar krijg je advies op maat.

1. Kies je opstelling

Hoe ontwerp je je Winsol-buitenruimte? Eerst kies je een basisstructuur voor je terrasoverkapping. Wil je je buitenkamer laten aanbouwen tegen de woning, of denk je eerder aan een vrijstaand model? Het is ook mogelijk om verschillende modules aan elkaar te koppelen. Zo creëer je één grote binnen- en buitenleefruimte waar je makkelijk zones kan afbakenen: een buitenkeuken met eetgedeelte, een loungeruimte enzoverder.  

2. Kies één of meerdere daktypes

Je buitenruimte heeft ook een dak nodig. Daarvoor kies je uit drie daktypes: een klassiek lamellendak, een Climate-lamellendak of een vast houten Cocoon-dak.

  • De SO! Classic klassieke dubbelwandige lamellen beschermen tegen uv-stralen van de zon. Gekanteld zorgen ze voor ventilatie en een heerlijk briesje. Kies hoeveel schaduw je wil en creëer je eigen microklimaat.
  • Met de SO! Climate winddichte en isolerende lamellen is je buitenruimte 100% water- en winddicht. Licht of schaduw onder jouw bioklimatisch lamellendak? Jij beslist, door de aluminium lamellen te kantelen. Je kan ook kiezen voor de automatische motor, die de openingsgraad regelt volgens jouw instellingen.
  • Met het SO! Cocoon vast houten dak geniet je van de gezelligheid van echt hout. Kies een van de drie tinten populierenhout en creëer sfeer via spots, ledstrips of een heuse sterrenhemel.

Je kan ook verschillende daken combineren. Creëer bijvoorbeeld een dubbele ruimte met een vast houten dak – voor een veilig gevoel – en een dak met bioklimatische lamellen. Zo profiteer je dag in dag uit van het buitenleven, ongeacht het weer. Vraag hier je gratis brochure aan en laat je inspireren.

3. Kies je wanden

Je kan jouw buitenruimte ook langs de zijkanten afsluiten. Zo zit je veilig beschut, terwijl je geniet van een geborgen gevoel. Bij Winsol kies je uit 12 types wanden die elk hun eigen isolatieniveau hebben. Een Cocoon-wand uit echt hout, een blikvanger met lamellen, een glaswand met screens of outdoor gordijnen … Het kan allemaal, en ook combinaties zijn mogelijk. De kleur van de wanden wordt afgestemd op de kleur van je terrasoverkapping, zodat alles één mooi geheel vormt.

4. Kies je stijl en kleur

Welke stijl kies je voor je buitenruimte? Ben je fan van een strakke en moderne look, of ga je voor een landelijke touch door zwart, hout en steellook te combineren? Bij Winsol ontwerp je je buitenruimte helemaal naar je smaak en stijl.

Denk ook eens na over de kleur van je terrasoverkapping. Je kan natuurlijk kiezen voor een van de standaardkleuren: wit, zwart of antracietgrijs. Maar je hebt ook de mogelijkheid om een andere RAL-kleur te selecteren. Zo kan je gaan voor de kleur die het best bij jouw woningstijl past.

5. Integreer snufjes voor extra comfort

Dan is het tijd voor het leukste deel: de snufjes. Is de standaardbediening via smartphone voldoende, of wil je ook graag de extra drukknoppen? En wat met de verlichting of extra’s zoals luidsprekers, stopcontacten en verwarming? Wees gerust, want er zijn tal van opties die je in jouw terrasoverkapping kan integreren. Chillen onder een sterrenhemel van ledlampjes in je buitenkamer, terwijl je geniet van je favoriete muzieknummers of serie … Dat went snel!

Hoe ziet jouw ideale buitenkamer eruit? Met de concepten van Winsol creëer je eenvoudig een ruimte die volledig past bij jouw wensen en behoeften. Vraag hier je offerte aan, of bezoek een Winsol-verkooppunt in je buurt.

In samenwerking met Winsol

Ontdek meer

Nieuws

Meer nieuws +

Blijf op de hoogte. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief.