BOX met glas

Je tuin opwaarderen met een bijgebouw? Dit zijn de mogelijkheden

28/05/2021

Wil je graag je tuin opwaarderen met een praktisch en stijlvol bijgebouw? Bijgebouwen bieden namelijk heel wat mogelijkheden en troeven. Een sfeervolle pergola in het midden van je tuin of een strakke poolhouse met een overdekte loungeruimte vlakbij je zwembad? Of liever een tuinhuis in cottagestijl? Ontdek wat mogelijk is en creëer de tuin van je dromen.

Een opwaardering van je huis

Het zetten van een bijgebouw is niet enkel functioneel, het brengt ook de waarde van je huis naar boven. Een extra bergruimte, een carport of garage, een overdekte loungeruimte of zelfs een uitbreiding van je woonkamer met een overkapping zijn slechts enkele van de vele ideeën. Bouw je tuinconstructie om tot tiny house, hobbyruimte, buitenbureau, mini flat of zelfs een volwaardig onderdeel van een kangoeroewoning. De mogelijkheden zijn eindeloos! Wat dacht je van poolhouse voor bij je zwembad? Creëer zo een vakantiegevoel in je eigen tuin. Vervolledig het totaalplaatje van je droomtuin met een modulair inbouwzwembad bijvoorbeeld.

Tuinhuizen in cottage stijl: warmte met een hedendaagse toets

Woon je buiten een drukke stadskern en heb je een woning in landelijke stijl? Kies voor een bijgebouw in dezelfde stijl als je huis om er een prachtig geheel van te maken. Tuinhuizen in cottage stijl zijn populairder dan ooit. Dankzij de authentieke materialen stralen ze warmte uit, maar dit met een hedendaagse toets. In deze stijl herken je het typisch Zweeds rabatprofiel. Hierbij staan de planken van de wanden niet recht op elkaar, maar liggen ze in elkaar gestapeld. Ook wolfskapdaken met afgeschuinde kanten en boogdeuren getuigen van vakmanschap in de landelijke stijl. Cottage tuinhuizen bij Exterior Living zijn ook verkrijgbaar met ceder shingles dakpannen. Deze dakbekleding geeft een extra stijlvolle uitstraling aan je tuinhuis. Inspiratie opdoen? Bekijk snel de landelijke tuinhuizen.

Moderne bijgebouwen zoals jij ze wil

Eerder op zoek naar een hedendaags bijgebouw met strakke lijnen? Ontdek de modulair BOX model in verschillende materialen. Dankzij het montagesysteem in paneelbouw wordt een BOX eenvoudig opgebouwd en laat het veel ruimte voor maatwerk. Ga je voor de warme uitstraling van iroko hardhout of Europees vurenhout? Wanneer je kiest voor een box in vurenhout, heb je ook nog eens de keuze tussen vlakke en geribde planchetten. Liever horizontale of verticale beplanking? Bij die laatste optie zorgen wij ervoor dat er geen verticale lassen zichtbaar zijn aan de voorkant van je tuinhuis. Tot in de details afgewerkt dus. Je kan dit modern tuinhuis dus volledig naar wens laten afwerken. Kies bijvoorbeeld voor glazen wanden of een schuifdeur in gelaagd opaal glas. De uitvoering met luifel en gesloten achterwand bouwt je constructie om tot ideale poolhouse of overdekte loungeruimte. Ontdek de BOX in verschillende materialen hier.

Overkapping van je terras: genieten in de schaduw

Geen ruimte om een volledig bijgebouw te plaatsen? Of wil je liever je bestaand terras overkappen? Kies dan voor een Luna tuinconstructie. Deze pergola creëert de gewenste schaduw en beschermt je tegen de zon. Zie je liever een losstaande pergola in een sfeervolle, groene tuinsetting of ga je voor een terrasoverkapping om zalig te genieten van je lunch in de verkoelende schaduw? Beide gevallen zijn mogelijk met de Luna tuinconstructie. Kies volledig zelf waar deze constructie in jouw tuin wordt opgezet. Ontdek de Luna pergola hier.  

Vraag je vergunningen aan

Hoe zit het met vergunningen voor bijgebouwen, zoals tuinhuizen en carports? Vergunningen zijn zeker niet in alle gevallen nodig in Vlaanderen. Onder bepaalde voorwaarden is een melding doen bij je gemeente voldoende. Als een omgevingsvergunning of melding verplicht is, dan is dat in principe ook het geval voor de medewerking van een architect. Voor een aantal ingrepen zijn er uitzonderingen. Lees hier meer over dit topic of ga langs bij je gemeente.

Geeft dit je kriebels om je tuin op te waarderen met een bijgebouw? Vraag gerust gratis en vrijblijvend inspiratiemagazines aan of laat je online inspireren.

BOX met glas
BOX iroko maatwerk
BOX maatwerk & Infiniteau
BOX
Croft landelijk
Croft landelijk
Lodge overdekking
Lodge poolhouse
Lodge tuinhuis
Luna
In samenwerking met Exterior Living

Ontdek meer

Gratis brochure aanvragen

Bekijk meer brochures Vraag geselecteerde brochures aan

Nieuws

Meer nieuws +

Blijf op de hoogte. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief.