Croft tuinhuis

Een landelijk tuinhuis: ideaal voor bij je pastorijwoning

25/08/2022

Pastorijwoningen zijn de populaire tegenhangers van strakke bouwconcepten. Ze worden gekenmerkt door hun tijdloze charme en authentieke elementen. Denk maar aan de typische voorgevel in zachte kleuren, de opvallende ramen in cottagestijl en een bijhorende tuin met landelijk karakter. Hoe kan je jouw pastorijwoning volledig tot zijn recht laten komen met je tuin? Wil je een bijgebouw vinden dat er perfect bij past? Laat je inspireren! 

Wat is een pastorijwoning?

De pastorijwoningen zoals we ze vandaag kennen, zijn geïnspireerd op de vroegere pastoriewoningen van pastoors. Dit waren ruime huizen gekenmerkt door een zadeldak, een opvallende ingang, gedecoreerde gevels en typische onderverdeelde ramen en deuren. Geen wonder dat deze esthetische aspecten werden overgenomen in een hedendaagse bouwstijl, die bovendien enorm aan populariteit wint. Na een moderne make-over is de landelijke stijl op vandaag nog altijd warm en natuurlijk door zijn authentieke materialen, maar tegenwoordig ook uitgepuurd met een frisse moderne toets. Deze woningen stralen luxe en authenticiteit uit.

Benieuwd hoe je het totaalplaatje van jouw pastorijwoning helemaal af kunt maken? Met een prachtige landelijke tuin die perfect aansluit op die stijl natuurlijk!

Een houten bijgebouw in je landelijke tuin

Wil je rondom je pastorijwoning ook een charmante omgeving maken? Maar heb je geen idee waar je naartoe moet met al je tuingereedschap, BBQ en buitenmeubelen? Wat dacht je van een handige tuinconstructie? Tuinhuizen en houten bijgebouwen in cottagestijl worden opgebouwd in natuurlijke materialen met een moderne toets. Hierdoor passen ze perfect in de tuin bij een pastorijwoning. Alles netjes opgeborgen zodat jij in alle rust kan ontspannen in een tuin die de sfeer van rust en romantiek ademt. Bovendien vind je binnen deze stijl ook nog voldoende variatie.

Ontdek hieronder verschillende modellen in pastorijstijl. Een Exterior Living verdeler legt je graag alle maatwerkmogelijkheden uit.

Verschillende landelijke tuinhuizen

Landelijke tuinhuizen herken je aan hun beplanking in het Zweedse rabatprofiel, dit is een profiel waarbij de ene plank visueel bovenop de andere plank ligt. Dé referentie voor de cottagestijl. Een mooi voorbeeld hiervan is het Croft model. Deze tuinconstructie uit paneelbouw heeft ook een typerend wolfsdak. Het dak loopt schuin aan de korte zijden. Een kenmerk dat je vroeger vaak bij traditionele boerderijen zag.

Het asymmetrische dak van het Lodge tuinhuis kent ook een romantische uitstraling. Een extra troef van deze constructie is de fantastische dubbele boogdeur. Ideaal om grotere werktuigen in en uit het tuinhuis te halen.

Als laatste heb je nog de Sheffield. Deze Engelse versie van het landelijke tuinhuis heeft een grote zijluifel en schuin zijdak. Ideaal om te gebruiken als overdekt terras of als buitenkeuken. Een luifel behoort trouwens bij de maatwerkmogelijkheden van al deze landelijke tuinhuizen.

Een plek om jouw wagen te parkeren

De Sheffield tuinconstructie is trouwens niet alleen handig als tuinhuis. Dankzij de mogelijkheden tot maatwerk en de beschikbare diepte van 3,5 meter, kan je de Sheffield ook bouwen tot carport. Naast de bergruimte beschikt deze constructie over een zijluifel tot wel 6 meter lang, opgebouwd met stevige eiken palen. Zo dient de Sheffield op maat van jouw tuin en wagen, ook perfect als parkeerplek en dit in dezelfde prachtige pastoriestijl.

Liever een volledig afgesloten ruimte, waar je niet alleen je wagen maar ook al je tuingereedschap in kwijt kan? Ook de Croft is ook verkrijgbaar als landelijke garage met een draaipoort.

Een zwembad maakt het plaatje af

Wil je van jouw tuin een prachtig paradijs maken dat rust uitstraalt? Kies dan naast een landelijk bijgebouw ook voor een zwembad als extra troef in je tuin. Geniet op warme dagen van een verfrissende duik en ontvang mensen in de meest authentieke, maar toch hedendaagse, buitenomgeving. Het assortiment houten zwembaden past perfect bij de landelijke stijl en biedt talloze maatwerkmogelijkheden. Volledig ingegraven, met een lage houten zitrand of volledig bovengronds? Jij beslist wat best het past in je tuin. Zie je het liever iets strakker? Ontdek de Infiniteau inbouwzwembaden, waarvan je de grootte tot op een halve meter volledig zelf bepaalt.

Sta je te popelen om je tuin in te richten in pastoriestijl en wil je graag meer weten over landelijke tuinhuizen? Contacteer een Exterior Living verdeler in je buurt voor meer informatie! En blader gerust al eens door onze inspiratiebrochure.

Croft tuinhuis
Lodge tuinhuis
Croft tuinhuis
Oblong zwembad
Lodge tuinhuis
Sheffield tuinhuis
Croft tuinhuis
In samenwerking met Exterior Living

Ontdek meer

Gratis brochure aanvragen

Bekijk meer brochures Vraag geselecteerde brochures aan

Nieuws

Meer nieuws +

Blijf op de hoogte. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief.