Box thermowood: een sfeervolle, duurzame tuinconstructie

17/01/2023

Ben je op zoek naar een praktische bergruimte in je tuin, een modern pool house bij je zwembad of dé ideale BBQ-plek? Creëer een duurzaam tuinhuis met een gezellige loungeplek of tover jouw tuinconstructie om tot creatief atelier. Maak kennis met de troeven van de Box tuinconstructie in duurzaam thermowood.

Tuinconstructie met uitstraling

Een tuinhuis bepaalt mee de sfeer van jouw tuin. Wil je er graag de charme van hout tot zijn recht laten komen? Met het tijdloze design van de Box thermowood geniet je van een oogstrelend totaalplaatje.

Veelzijdig tuinhuis op maat

De Box tuinconstructies zijn minimalistisch en praktisch. De moderne, strakke lijnen van dit design integreren perfect in elke tuin. Dankzij zijn veelzijdig karakter is maatwerk geen probleem bij de Box. Klein of groot, elk model ademt kwaliteit en Belgisch vakmanschap uit. Bovendien zijn de Box tuinhuizen werkelijk tot in de puntjes in te richten. Kies gemakkelijk het formaat dat beantwoordt aan jouw behoeften.

Duurzame houtkeuze 

Bij Exterior Living houdt men van het authentieke en natuurlijke karakter van hout. Al zeker als het ecologisch verantwoord is. Thermowood is trouwens een goed alternatief voor exotisch hardhout. Het thermisch behandeld naaldhout krijgt een langere levensduur waardoor zijn duurzaamheidsklasse stijgt. Tijdens het hitteproces worden er bovendien geen chemische stoffen gebruikt, wat het een verantwoorde vorm van verduurzamen maakt.

Door het naaldhout te verhitten en te drogen, wordt het vochtgehalte in het hout drastisch verminderd. Hierdoor wordt de vormstabiliteit van het hout verbeterd, en gaat het dankzij de verhitting minder werken. Bovendien wordt het hout een stuk lichter in gewicht en krijgt het thermisch behandeld een mooie warmbruine kleur.

Hout en aluminium gecombineerd

Breng de natuurlijke uitstraling van thermowood samen met de architecturale troeven van aluminium en je krijgt een oogstrelend design als resultaat. De Box thermowood is verkrijgbaar in een moderne beplanking met geribd profiel in thermowood vuren of ayous.

Features

Bovendien krijgt deze favoriet een aantal nieuwe mogelijke opties mee. Wil je een luifel aan jouw Box? Dan kun je kiezen tussen aluminium palen of houten palen met thermowood beplanking. Voor het onderdak kies je voor een houten thermowood beplanking of witte aluminium beplanking, optioneel met geïntegreerde ledverlichting. Daarnaast werk je jouw tuinconstructie verder af met aluminium dagkanten, dakrand, ramen en schuifdeur in zwart of aluminium kleur. Ontdek de mogelijkheden van jouw Box thermowood.

Functionele topper

Zoek je een tuinhuis om jouw tuinmateriaal, buitenspeelgoed of kampeergerief in op te ruimen? Dan zal een Box op maat zeker dienst doen. Wat dacht je van een bergruimte met luifel, om er zo een gezellige lounge onder te creëren? Ook dat behoort tot de mogelijkheden bij de Box thermowood.

Extra lichtinval

Wil je graag extra lichtinval in je tuinhuis? Integreer in jouw Box dan een hoog verticaal raam in gelaagd opaal of helder glas. Tip: voeg ook een aluminium schuifdeur, voorzien van gelaagd opaal glas toe en haal zo elke zonnestraal binnen in jouw moderne constructie! Benieuwd? Steek verder je licht op over de moderne tuinconstructie Box thermowood.

Op zoek naar meer informatie en advies op maat van jouw tuinproject? Ga langs bij een van de Exterior Living verdelers. Bezoek snel een expert in jouw buurt en download alvast de inspirerende infobrochure over tuinconstructies.

In samenwerking met Exterior Living

Ontdek meer

Gratis brochure aanvragen

Bekijk meer brochures Vraag geselecteerde brochures aan

Nieuws

Meer nieuws +

Blijf op de hoogte. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief.