De carport, een praktische oplossing met een esthetisch tintje

Ben je het beu om in de winter elke morgen je autoruiten vrij te krabben of in de zomer aan de hitte te bezwijken, maar vind je een garage te duur? Kies dan voor een budgetvriendelijk alternatief in de vorm van een carport. Zonder je druk te maken over een fundering, een goede isolatie of een mooie poort, heb je toch grotendeels de luxe van een garage.

Bij het plaatsen van een carport moet je de ruimte optimaal benutten. Naargelang de positionering van je huis kies je voor een losstaande carport, een carport in aanbouw tegen de woning of eventueel zelfs een meer geïntegreerde carport door bijvoorbeeld een uitstekend gedeelte van de woning te gebruiken.

Een tweede keuze die je moet maken is welk materiaal je gaat gebruiken. Zo kan je kiezen voor een gelijkaardig materiaal als dat van je woning of voor een warme houtstructuur. Een goed alternatief is aluminium. Het voordeel is dat dit zowel onderhoudsvriendelijk is, roestvrij en het kan zowel in een neutrale als in een opvallende kleur.

Ook in de keuze van dakbedekking kan je alle kanten op qua budget en qua uitzicht. Wil je het budgetvriendelijker houden, dan ga je voor pvc-platen, aluminium platen of houten shingles. Wil je toch net dat tikkeltje meer? Dan kies je bijvoorbeeld voor een beglazing in polycarbonaat. Dit onderscheid vind je ook in de vormgeving van het dak. Zo is een plat dak goedkoper dan een schuin of gebogen dak. Het voordeel van een meer esthetische carport is dat je een dubbele functie kan implementeren. In de winter zorgt het voor bescherming van je wagen, in de zomer gebruik je het als terras.

In laatste instantie kan je nog een prijsonderscheid maken in de constructie zelf. Je kunt gaan voor een modulaire prefabconstructie

of voor een op maat gemaakte carport. Bovendien kan je nog een extra functie van de garage inbouwen. Een garage heeft immers als voordeel dat ze volledig afgesloten kan worden. Bij de constructie van je carport kan je dit opvangen door nog een berghok te voorzien voor gereedschap en fietsen. Kortom je hebt ruim voldoende mogelijkheden om een carport op jouw maat te verkrijgen.

In samenwerking met BOzARC aluminium overkappingen

Meer nieuws van BOzARC aluminium overkappingen

Een carport voor je motorhome? Uitstekende keuze!

Je motorhome verdient een plek waar hij droog kan staan, beschermd tegen alle weersomstandigheden

De dakbedekking van een carport: de mogelijkheden op een rij

Van plan om een carport te installeren?

Staat je carport het beste vrij of beter tegen de gevel?

Lente, zomer, herfst of winter: een carport laten plaatsen, is altijd een goed idee.

GRATIS Nieuwsbrief