Warmtepompen: hoe onderhoud ik mijn ventilo-convector?

Wil je je warmtepomp inzetten om zowel te koelen als te verwarmen? Dat schaf je je best een ventilo-convector aan. Leer meer over dit toestel en het eenvoudige onderhoud.

 

Verwarmen en koelen in één 

Warmtepompen zijn erg populair. Niet verwonderlijk, ze zijn duurzaam en kunnen zowel verwarmen als koelen. Je zet ze in om energie-efficiënt te verwarmen in de winter en aangenaam te koelen in de zomer. Om van deze dubbele werking te genieten, heb je wel een warmtewisselaar of warmteafgiftesysteem zoals de ventilo-convector nodig.

Warmtepomp en ventilo-convector

Wat is een ventilo-convector? Deze warmtewisselaar met lamellen heeft een geïntegreerde ventilator. Hij blaast zowel koude als warme lucht in de ruimte. De ventilo-convector vormt vooral in de slaapkamer een meerwaarde, omdat we daar behoefte hebben aan zowel verwarming als aan koeling. Mooi meegenomen: dit toestel heeft haast geen onderhoud nodig. Ontdek alle voordelen van de ventilo-convector en vraag je gratis brochure aan.

Eenvoudig in onderhoud

Het onderhoud van je ventilo-convector vraagt niet veel tijd. Een professioneel nazicht is maar zelden nodig. Tenminste als je het toestel regelmatig zelf even schoonmaakt. Een aantal keer per jaar ga je met je stofzuiger aan de slag. Zo vermijd je dat er stof de kamer in wordt geblazen en optimaliseer je de werking van je ventilo-convector.

Snel stappenplan

Hoe begin je eraan? Koppel het toestel eerst af van het elektriciteitsnetwerk. Haal daarna het rooster van de bovenkant en zuig het stof op met het opzetstuk (borsteltje) van je stofzuiger. De behuizing van je convector reinig je het best met een droge doek. Gebruik hiervoor geen schuurspons, want daarmee beschadig je het oppervlak. Ook water laat je maar beter achterwege.

Professioneel nazicht

Als je bovenstaande instructies goed opvolgt, zal een professioneel onderhoud maar af en toe nodig zijn. Merk je dat je ventilo-convector toch tegensputtert of niet meer optimaal presteert? Neem dan contact op met een specialist.

Wil je je warmtepomp gebruiken om zowel te verwarmen als te koelen? Informeer je dan over de ventilo-convector: een warmtewisselaar met geïntegreerde ventilator.

Tip: laat je adviseren door een specialist in je buurt en vraag je gratis brochure aan. Voor meer info: www.vasco.eu

In samenwerking met VASCO

Meer nieuws van VASCO

Flinterdunne oni nu ook Elektrisch, ontdek de Oni-EL

In hedendaagse goed geïsoleerde huizen, vaak uitgerust met fotovoltaïsche zonnepanelen, vormt ele

Vasco lanceert compactste elektrische radiator ooit

In hedendaagse goed geïsoleerde huizen, vaak uitgerust met fotovoltaïsche zonnepanelen, vormt ele

Vasco linkt verleden en toekomst met nieuwe ritmo-radiator

Heb je soms heimwee naar de look & feel van radiatoren uit grootmoeders tijd?

GRATIS Nieuwsbrief