Lucht/water-warmtepomp aroTHERM plus: milieuvriendelijk, fluisterstil en zo geplaatst

De efficiënte lucht/water-warmtepomp aroTHERM plus met monobloc-technologie weet in zowat elke omgeving haar waarde te bewijzen, zowel in nieuwbouw als bij renovatie.

Goed voor het milieu

Uitzonderlijke milieuvriendelijkheid is ongetwijfeld de grootste troef van deze warmtepomp. Die dankt ze aan het natuurlijke koudemiddel R290. Dit is niet agressief voor de ozonlaag en heeft een GWP van slechts 3. Het maakt de warmtepomp ook toekomstbestendig: het F-gas-uitdoofscenario is er namelijk niet van toepassing op. Hoge energie-efficiëntie dankzij een COP tot 5,4 en haar energieklasse tot A+++ (A+++ - D) vervolledigen het pakket. De aroTHERM plus voldoet dan ook aan de vereisten voor toekenning van een premie door de netbeheerder. Ontdek deze lucht/water-warmtepomp en neem contact op met een installateur in je buurt voor advies. 

Voor diverse types woningen

Deze warmtepomp is beschikbaar in vijf verschillende vermogens. Gezien R290 een hoge vertrektemperatuur tot 75°C* en warmwatertemperaturen tot 70°C mogelijk maakt, vinden zowel vrijstaande als halfopen woningen en rijhuizen hierin het nodige verwarmings- en warmwatercomfort. Zelfs met behoud van de bestaande radiatoren bij renovatieprojecten. Dankzij de fluisterstille werking, in fluistermodus amper 28 dB(A) op 3 meter afstand voor de 5 kW-versie, vindt ze ook probleemloos een plaats in dichtbewoond gebied.

Snelle installatie

Het uitgekiende, compacte ontwerp van zowel de buitenunit als de uniTOWER binnenunit met geïntegreerde sanitaire warmwaterboiler van 190 liter werkt een snelle installatie in de hand. Twee installateurs, die daarom geen koeltechnieker hoeven te zijn, krijgen de klus in één dag tijd geklaard. Een uitgebreid arsenaal aan ingebouwde beveiligingen helpt werkingsproblemen voorkomen en omdat lekdichtheidscontrole niet verplicht is, blijven ook de onderhoudskosten laag.

Wie zijn woning op een milieuvriendelijke manier wil verwarmen, kan dat nu met de aroTHERM plus. Deze nieuwe lucht/water-warmtepomp levert topprestaties, is energiezuinig en uiterst milieuvriendelijk. Ontdek deze lucht/water-warmtepomp en neem contact op met een installateur in je buurt voor advies. 

*Dit is een technisch kengetal dat betrekking heeft op een maximaal temperatuurverschil tussen buitentemperatuur en vertrekwatertemperatuur. Aanvoertemperaturen boven 65°C verminderen het verwarmingsvermogen en het rendement van de warmtepomp aanzienlijk. Vaillant raadt daarom ten zeerste aan om de verwarmingsinstallatie te ontwerpen met een maximale aanvoertemperatuur van 65°C.

In samenwerking met Vaillant

Meer nieuws van Vaillant

aroVAIR ventilo-convectoren: de handige twee-in-één-oplossing

AroVAIR ventilo-convectoren zijn een aanrader voor woningen of kleinere bedrijfsruimtes die zowel

Elektrische cv-ketel eloBLOCK biedt snelle, betrouwbare warmte

Hoge nood aan onmiddellijke, tijdelijke of vooral eenvoudige warmtevoorziening?

eloMENT infraroodverwarming: aangename warmte in een oogwenk

Dat eloMENT elektrische infrarood (IR-)panelen zo goed als onmiddellijk hun aangename warmte vers

SensoHOME en SensoCOMFORT: slimme regelmogelijkheden voor je verwarmingssysteem

Steeds slimmere verwarmingssystemen vragen om steeds slimmere regelmogelijkheden.

GRATIS Nieuwsbrief