aroTHERM : Lucht/water-warmtepompen

Duurzaamheid en het gebruik van hernieuwbare energie liggen Vaillant nauw aan het hart. Daarom blijft het bedrijf investeren in milieuvriendelijke systemen. Met de aroTHERM brengt Vaillant een nieuw type lucht/water-warmtepomp op de markt die de ideale oplossing vormt voor de zuinige verwarming en warmwaterproductie van een eengezinswoning of appartement. Deze warmtepomp van het monobloc type onderscheidt zich door een compacte buiteneenheid, een modulerende inverter compressor en flexibele installatie-mogelijkheden.

Een lucht/water-warmtepomp neemt de warmte uit de buitenlucht en brengt die via de compressor naar de temperatuur noodzakelijk in de woning. Dankzij een warmtepomp wordt 75 % van de energie uit de natuur gehaald. De aroTHERM functioneert zeer zuinig dankzij de modulerende compressor die het vermogen steeds aanpast aan de warmtebehoefte van de woning.

Nieuwbouw of renovatie: de ideale en voordelige aanvulling op uw reeds bestaande verwarmingsketel

De aroTHERM kan geplaatst worden als een individuele oplossing waarbij de warmtepomp instaat voor de verwarming van de volledige woning en, indien gewenst, ook de warmwaterproductie. Voor zeer goed geïsoleerde woningen, laag-energiewoningen of passieve woningen, bied je met de aroTHERM, beschikbaar in een vermogen van 8 en 11 kW (en vanaf juni 2014 ook in 5 en 15 kW) zeker het noodzakelijk comfort.

Maar de aroTHERM kan ook perfect geplaatst worden als een hybride oplossing, in combinatie met een verwarmingsketel. Dit is bijvoorbeeld ideaal voor een woning waar er reeds een ketel (een wand- of vloerketel, op mazout of op gas) aanwezig is. Door deze ketel met de warmtepomp aroTHERM te combineren kan u een belangrijke besparing op energieverbruik realiseren en dit zonder aan comfort in te boeten. De intelligente regeling calorMATIC 470 zorgt ervoor dat steeds de zuinigste energiebron genomen wordt voor de verwarming van de woning en dat de verwarmingsketel op piekmomenten, waar de warmtepomp niet meer de volledige woning kan verwarmen, bijspringt. Uw warmtecomfort is dus steeds gegarandeerd, ook bij de oudere woning met een hogere warmtebehoefte.

Ook comfort in de zomer

Met de aroTHERM kan u verwarmen in de winter en koelen in de zomer. Daarnaast kan de aroTHERM ook instaan voor de warmwaterproductie, dankzij de combinatie met de warmwaterboiler geoSTOR of zelfs een zonneboiler kan hiermee gecombineerd worden.

De nieuwe lucht/water-warmtepomp is beschikbaar in 2 vermogens, 8 of 11 kW (A2/W35) en heeft een COP* van resp. 4,8 en 4,2 bij (A7/W35) en resp. 3,8 en 3,4 bij (A2/W35).

*COP staat voor Coefficient Of Performance. COP geeft de verhouding weer tussen de hoeveelheid afgegeven warmte tegenover de hoeveelheid verbruikte energie.

In samenwerking met Vaillant

Meer nieuws van Vaillant

Warmwatercomfort verzekerd met nieuwe Vaillant Elektrische Doorstromers: electronicVED en electronicVED exclusive

Vaillant vult zijn aanbod aan warmwatervoorzieningen aan met de Vaillant Elektrische Doorstromer

Nieuwe lucht/lucht-warmtepompreeks: airco en verwarming: climaVAIR: milieuvriendelijk en efficiënt koelen en verwarmen

In april lanceert Vaillant een nieuwe reeks lucht/lucht-warmtepompen: airco en verwarming: climaV

Nieuw, uitgebreider en nog milieuvriendelijker gamma aroSTOR warmtepompboilers vervangt huidige modellen

Vanaf maart vervangt Vaillant zijn warmtepompboileraanbod door een uitgebreider gamma.

Twee nieuwe lucht/water-warmtepompen voor binnenopstelling: modulair systeem of alles-in-éénoplossing

Vanaf maart vullen twee nieuwe lucht/water-warmtepompen voor binnenopstelling het Vaillant-gamma

GRATIS Nieuwsbrief