Warmtepompen zorgen vanaf januari voor nóg gunstiger E-peil!

De Vlaamse regering heeft het voorstel van Vlaams minister van Energie Bart Tommelein goedgekeurd om de rekenmethodiek ‘Energieprestatie en Binnenklimaat’ (EPB) te optimaliseren. Warmtepompen en zonneboilers zullen daardoor in de toekomst zwaarder doorwegen bij de berekening van het E-peil. Vanaf 1 januari 2018 zorgen warmtepompen dus voor een nog lager, gunstiger E-peil!

Een nieuwbouwwoning moet voldoen aan de EPB-vereisten, waaronder het E-peil. Deze maatstaf geeft de energieprestaties van je woning weer. Hoe lager het E-peil, hoe energiezuiniger je woning. Vaste installaties zoals de verwarming en de warmwatervoorziening hebben een significante invloed op deze maatstaf. Door een warmtepomp te gebruiken om je woning te verwarmen en/of van sanitair warm water te voorzien, zakt het E-peil gemiddeld 20 tot 30 punten. Ze zorgen immers voor gratis energie uit de omgeving en kunnen daardoor zeer energievriendelijke warmte bieden.

Wat win je met een lager E-peil?

Met een lager E-peil draag je in de eerste plaats bij aan een beter leefmilieu. Bovendien leiden woningen met een laag E-peil tot een gezond binnenklimaat en dus meer wooncomfort. Je betaalt overigens ook minder. Je energiefactuur daalt en je verwarmingskost ligt lager. Daarenboven wordt een laag E-peil door de overheid beloond met fiscale voordelen, zoals vrijstelling van onroerende voorheffing gedurende de eerste jaren. Je doet er daarom goed aan om een warmtepomp te installeren en het E-peil van je nieuwbouwwoning zo laag mogelijk te houden.

Welke warmtepomp kiezen?

Welke warmtepomp je best kiest, hangt af van je eigen voorkeuren, je budget en je woning. Daarom ontwierp Daikin een tool die je adviseert bij je keuze voor het meest efficiënte verwarmingssysteem voor jouw specifiek project.

Ontdek snel met welk systeem jij het meest bespaart!

In samenwerking met Daikin Belux nv

Meer nieuws van Daikin Belux nv

Hou het hoofd koel tijdens de ‘Staycation’

Door de klimaatopwarming hebben we ook in België de laatste jaren te maken met hete zomers en zel

De Daikin warmtepomp convector: een nieuwe aanpak voor huiselijk comfort

De Daikin Altherma warmtepomp convector kan zowel gebruikt worden om te koelen als te verwarmen e

Daikin scoort met zwart: nieuwe design lucht/lucht warmtepomp

Daikin stelt op Batibouw het vernieuwde en uitgebreide gamma Stylish lucht/lucht warmtepompen voo

Nieuw op de markt: Daikin Altherma 3 H Hoge Temperatuur warmtepomp

Daikin lanceert de Daikin Altherma 3 H HT, zijn nieuwste hoge temperatuur lucht/water warmtepomp

GRATIS Nieuwsbrief