Verlaag het E-peil van je nieuwbouwwoning met een warmtepomp

Een nieuwbouwwoning moet voldoen aan de EPB (Energieprestatie en Binnenklimaat) vereisten, meer bekend onder de vorm van het E-peil en het K-peil. Door te investeren in een warmtepomp kan je beide waarden fors doen dalen en slagen voor de EPB-normen.

Wat is het E- en K-peil?

Het K-peil van een woning geeft aan in hoeverre je woning in z’n totaliteit goed geïsoleerd is. Om het K-peil te berekenen, wordt de isolatiegraad van het volledige gebouw in rekening gebracht en de geleiding van de isolatiematerialen. Bij een K-peil van 30 spreekt men van een energiezuinige woning.

Het E-peil meet dan weer het energieverbruik of de energieprestatie van een woning en de vaste installaties. Bij de berekening van het E-peil wordt onder meer rekening gehouden met de compactheid van de woning, de aanwezige warmte-isolatie, de luchtdichtheid, de ventilatie, de verwarmingsinstallatie, het systeem voor warmwatervoorziening en de koelinstallatie van de woning. Hoe lager het E-peil, hoe energiezuiniger je woning.

Hoe een warmtepomp het E-peil verlaagt

Door een warmtepomp te gebruiken om je woning te verwarmen en/of van sanitair warm water te voorzien, zakt het E-peil gemiddeld 20 tot 30 punten. Warmtepompen leveren dus een zeer goede bijdrage tot een gunstig E-peil. Ze zorgen immers voor gratis energie uit de omgeving en kunnen daardoor zeer energievriendelijke warmte bieden.

Wat win je met een lager E-peil?

Met een lager E-peil draag je in de eerste plaats bij aan een beter leefmilieu. Bovendien leiden woningen met een laag E-peil tot een gezond binnenklimaat en dus meer wooncomfort. Met een laag E-peil betaal je overigens ook minder. Je energiefactuur daalt en je verwarmingskost ligt lager. Daarenboven wordt een laag E-peil door de overheid beloond met fiscale voordelen, zoals vrijstelling van onroerende voorheffing gedurende de eerste jaren. Je doet er daarom goed aan om een warmtepomp te installeren en het E-peil van je nieuwbouwwoning zo laag mogelijk te houden. 

Contacteer ons of contacteer een Daikin installateur in je buurt.

In samenwerking met Daikin Belux nv

Meer nieuws van Daikin Belux nv

Hou het hoofd koel tijdens de ‘Staycation’

Door de klimaatopwarming hebben we ook in België de laatste jaren te maken met hete zomers en zel

De Daikin warmtepomp convector: een nieuwe aanpak voor huiselijk comfort

De Daikin Altherma warmtepomp convector kan zowel gebruikt worden om te koelen als te verwarmen e

Daikin scoort met zwart: nieuwe design lucht/lucht warmtepomp

Daikin stelt op Batibouw het vernieuwde en uitgebreide gamma Stylish lucht/lucht warmtepompen voo

Nieuw op de markt: Daikin Altherma 3 H Hoge Temperatuur warmtepomp

Daikin lanceert de Daikin Altherma 3 H HT, zijn nieuwste hoge temperatuur lucht/water warmtepomp

GRATIS Nieuwsbrief