Oplossingen voor de optimalisatie van een bestaande situatie

De vernieuwende en unieke technologie van DAIKIN spreekt ongetwijfeld veel mensen aan, maar wat moet er gebeuren met het oude verwarmingssysteem dat al geplaatst is? Het idee om alle buizen te moeten uitbreken en weken in stof te moeten doorbrengen, spreekt niet bepaald aan, om maar te zwijgen van de kosten die een dergelijk project met zich meebrengt. Geen zorgen, DAIKIN heeft voor elk verwarmingssysteem een kant-en-klaar antwoord gezocht om op zo efficiënt en elegant mogelijke wijze te kunnen overschakelen.

Vervanging van bestaande gasketels

DAIKIN heeft een slimme oplossing gevonden voor bestaande gasketels, waarbij de huidige radiatoren eenvoudig behouden kunnen worden. Men kan ook kiezen voor nog meer efficiëntie en investeren in vloerverwarming of warmtepomp-convectoren. Met de gloednieuwe Daikin Altherma Hybride kan het allemaal!

De Daikin Altherma Hybride warmtepomp haalt het maximum uit twee technologieën

De Daikin Altherma Hybride warmtepomp is een gloednieuw intelligent systeem dat het beste uit twee bestaande technologieën samenbrengt door de combinatie van een hoge rendementsketel (33 of 27kW) en een lucht-water warmtepomp (5 of 8 kW). Omdat de gascondensatieketel enkel als bijverwarming dient wanneer warm water tegen zeer hoge temperaturen geleverd moet worden, kan drastisch bespaard worden op de energiefactuur – tot 35%. Niet alleen financieel is deze optie dus interessant, maar ook qua ecologische prestaties: testen bewezen een sterk verminderde CO2-uitstoot door het hoge rendement.

Het systeem bestaat uit een invertergestuurde buitenunit die warmte onttrekt aan de buitenlucht en een binnenunit met geïntegreerde hoge-rendementsketel die zowel radiatoren als sanitair water kan verwarmen tot zeer hoge temperaturen. Deze unit kan op basis van de buitentemperatuur en de gewenste water-temperatuur in de radiatoren zelf bepalen welk energiebrongebruik het voordeligst is, zonder hoofdbrekens voor de gebruiker. Bovendien neemt deze hybride weinig plaats in omdat de combinatie van ketel en warmtepomp een geïntegreerd geheel vormen.

Net als de Daikin Altherma Hoge Temperatuur warmtepomp beschikt de Daikin Altherma Hybride over een kamerthermostaat met gebruiksvriendelijke interface.

Vervanging of optimalisatie van bestaande stookoliesystemen

Om bestaande stookoliesystemen te transformeren zijn er twee mogelijkheden: men kan de oude ketel door de Daikin Altherma Hoge Temperatuur-wamtepomp vervangen of men kan kiezen om deze warmtepomp in bivalentie naast de bestaande ketel te plaatsen.

De Daikin Altherma Hoge Temperatuur-warmtepomp

De Daikin Altherma Hoge Temperatuur-waterpomp kan op energievriendelijke wijze de woning verwarmen zonder afhankelijk te zijn van fossiele brandstoffen. De bestaande leidingen en radiatoren worden op de pomp aangesloten en behouden hun prestatieniveau, wat een besparing betekent qua kosten, tijd en werk.

Het systeem bestaat uit twee eenheden, de invertergestuurde buitenunit en een binnenunit met een boiler van 200 of 260 liter. Zo wordt de warmte aan de buitenlucht onttrokken en verhoogd tot maximum 80°C zonder dat hierbij elektrische bijverwarming nodig is, zelfs als het buiten vriest. Het is dan ook geen verrassing dat zelfs voor hoge watertemperaturen de Daikin Altherma Hoge Temperatuur de beste rendementen in zijn klasse kan voorleggen. De temperatuur kan in een handomdraai geregeld worden via de kamerthermostaat. De eenvoudige en handige gebruikersinterface is niet alleen simpel te bedienen, maar maakt ook een nauwkeurige meting mogelijk.

In plaats van een volledige vervanging is het ook mogelijk om de Daikin Altherma Hoge Temperatuur warmtepomp in bivalentie te plaatsen naast de bestaande ketel. Dit betekent dat de warmtepomp het grootste deel van de verwarmingsbehoeften opvangt, terwijl het andere systeem op piekmomenten ingeschakeld wordt.

Vervanging van elektrische boilers

Wat als iemand de lucht-water-warmtepomptechnologie in huis wil halen voor de verwarming van het sanitair water, maar nog niet toe is aan een volledig nieuw verwarmingssysteem of al een andere DAIKIN warmtepomp dan de Daikin Altherma bezit? Om dit probleem op te lossen ontwikkelde DAIKIN een op zichzelf staande warmtepompboiler die met zijn handige afmetingen en strak design in elke woning past: de Daikin Altherma stand-alone Warmtepompboiler.

De Daikin Altherma stand-alone Warmtepompboiler

Deze autonome warmtepompboiler is de eerste warmwatertank op de markt die via een warmtepomp tot 75% gratis energie uit de binnenlucht haalt om sanitair water te verwarmen, zodat slechts 25% elektriciteit nodig is. Het systeem is tweeledig met bovenaan de boiler en onderaan de warmtepomp – een slim design dat veel plaats bespaart. Is de beschikbare hoogte beperkt dan kunnen beide onderdelen ook afzonderlijk naast elkaar gemonteerd worden. Een buitenunit is voor dit systeem niet nodig.

De warmtepompboiler van DAIKIN is zo vernieuwend door de efficiëntie van haar unieke Inverter-compressortechnologie, die het mogelijk maakt dat de schroeven veel sneller en stiller te roteren. Hierdoor dalen de opwarmtijden, het energieverbruik én de CO2-uitstoot dramatisch, maar dit is nog niet alles bij de slimme besparingen die DAIKIN heeft bedacht!

De compacte inoxen boiler met een capaciteit van 200 à 260 liter heeft een isolerende laag van 7 à 8 cm, waardoor een minimaal warmteverlies optreedt (<50W). Voor de koelfunctie wordt er gebruikgemaakt van het ecologische en rendabele koelmiddel R-410a. Daar komt nog bij dat de verwarmingscyclus pas

 ’s nachts (tussen 22 en 6u.) in werking treedt, waardoor het systeem aan nachttarief werkt.

Om de gebruiker te beschermen tegen elk risico van besmetting met de legionellabacterie, beschikt elk toestel over een warmtewisselaar van het type ‘snake condenser’ met een hoge maximumtemperatuur. Deze voorkomt ook kalkaanslag binnen de tank, zodat de warmtepompboiler weinig onderhoud nodig heeft.

Vervanging van elektrische verwarming

Hoewel elektrische verwarming een veilige en handige manier is om een ruimte te verwarmen, schrikt het energieverbruik dat hiermee gepaard gaat heel wat gebruikers af. Een lucht-luchtwarmtepomp van DAIKIN kan dit probleem verhelpen zonder alles te hoeven uitbreken en heeft als bijkomend voordeel dat met hetzelfde systeem ook gekoeld kan worden – handig tijdens hete zomerdagen. Onderstaande Daikin lucht-luchtwarmtepompen zijn geschikt voor residentiële toepassingen. Voor zeer grote gebouwen en vermogens biedt DAIKIN de Daikin VRV (Variabel Koelmiddelvolume) aan.

De Daikin Multisplit lucht-luchtwarmtepomp

Deze lucht-luchtwarmtepomp is een interessant alternatief dat troeven als energiezuinigheid, flexibiliteit en gebruiksvriendelijkheid combineert. In tegenstelling tot klassieke elektrische verwarmingstoestellen heeft deze pomp ook een koelfunctie en doordat de warmte uit de buitenlucht wordt gehaald zijn het energieverbruik en de CO2-uitstoot veel lager. Deze units hoeven ook niet allemaal op hetzelfde moment geïnstalleerd te worden, wat handig is voor beperkte budgetten of langetermijnprojecten.

In samenwerking met Daikin Belux nv

Meer nieuws van Daikin Belux nv

Hou het hoofd koel tijdens de ‘Staycation’

Door de klimaatopwarming hebben we ook in België de laatste jaren te maken met hete zomers en zel

De Daikin warmtepomp convector: een nieuwe aanpak voor huiselijk comfort

De Daikin Altherma warmtepomp convector kan zowel gebruikt worden om te koelen als te verwarmen e

Daikin scoort met zwart: nieuwe design lucht/lucht warmtepomp

Daikin stelt op Batibouw het vernieuwde en uitgebreide gamma Stylish lucht/lucht warmtepompen voo

Nieuw op de markt: Daikin Altherma 3 H Hoge Temperatuur warmtepomp

Daikin lanceert de Daikin Altherma 3 H HT, zijn nieuwste hoge temperatuur lucht/water warmtepomp

GRATIS Nieuwsbrief