Het assortiment Daikin Altherma 3rd generation-warmtepompen groeit Energiezuinige verwarming voor superieur comfort

Het Daikin Altherma gamma bestaat uit verschillende warmtepompoplossingen voor nieuwbouwprojecten of voor grote residentiële renovaties. In 2019 wordt het assortiment Daikin Altherma 3rd generation lucht/water-warmtepompen verder uitgebreid. De 60ste editie van Batibouw is voor Daikin de perfecte gelegenheid om deze nieuwe producten te presenteren.

Het Daikin Altherma-gamma – speciaal ontwikkeld voor de Europese markt en aangepast aan de Europese klimaatbehoeften en seizoenschommelingen – is uitgegroeid tot de leider in warmtepompen. Dat komt omdat het merk hernieuwbare energiebronnen op een innovatieve manier integreert en telkens de efficiëntie en het comfort verbetert tegen een zeer betaalbare prijs.

De Daikin Altherma-units maken deel uit van het Bluevolution-gamma: ze maken gebruik van R32, een alternatief koelmiddel dat het milieu minder belast, waardoor betaalbaar comfort en maximale prestaties worden gegarandeerd.

Nieuwigheid voor de Daikin Altherma Integrated Solar Unit (ISU)-warmtepomp

De Daikin Altherma ISU-warmtepomp met lage temperatuur beschikt over een geïntegreerde thermodynamische opslagtank, die werkt volgens het doorstroomprincipe. Het maakt de productie van sanitair warm water met behulp van zonnewarmte mogelijk en is de meest complete oplossing qua rendement. Het systeem kan ook worden gecombineerd met andere energiebronnen. Voorheen was de Daikin Altherma ISU uitsluitend verkrijgbaar met het koelmiddel R-410A, maar vanaf 2019 is de Daikin Altherma ISU verkrijgbaar met R32

De lucht/water-warmtepompen met lage temperatuur van Daikin zorgen voor de productie van warm water en voor de verwarming van de woning. Het systeem kan temperaturen tot 65°C produceren en is geschikt voor zowel vloerverwarming als radiatoren. Zelfs op de koudste dagen, tot wel -25°C, heeft het apparaat een gegarandeerde werking.

De combinatie van de Daikin Online Controller, die bediening op afstand mogelijk maakt, en onze Bluevolution-technologie biedt de gebruiker superieur comfort tegen een betaalbare prijs.

Wand- en vloermodel nu beschikbaar voor grote capaciteiten

De buitenunits kunnen worden aangesloten op een reeks discrete en elegante binnenunits. In 2019 zullen het Altherma 3rd generation vloer- en wandmodel, die al beschikbaar waren voor kleinere vermogens, ook beschikbaar zijn voor grotere capaciteiten: 11, 14 en 16 kW.

Intelligente besturingstechnologie maakt een nauwkeurige en eenvoudige aanpassing aan ieders individuele voorkeur mogelijk. De installatie kan op afstand worden bestuurd dankzij een smartphone-applicatie – de “Online Controller” – en integratie met andere domoticasystemen is mogelijk.

Gemakkelijk te installeren

De Daikin Altherma 3rd generation-unit is intuïtief ontworpen met de eisen van de installateur én van de gebruiker in gedachten. De unit wordt bedrijfsklaar geleverd, met koelmiddelvulling, en is reeds getest, zodat de installatietijd kort blijft. De configuratie verloopt erg eenvoudig dankzij de downloadbare configuratiewizard (online beschikbaar via de Daikin Cloud Service). Omdat de unit volledig geïntegreerd is, kunnen alle onderhoudswerkzaamheden aan de voorzijde worden uitgevoerd door het frontpaneel te verwijderen. Bovendien zijn alle leidingen toegankelijk via het bovenste gedeelte van de unit. 

Geschatte prijs voor een Daikin Altherma ISU R32-warmtepomp van 8 kW, buitenunit ERGA08DV + binnenunit EHSH08P50D: 8400 euro excl. btw en exclusief montage.

Daikin-stand op Batibouw 2019: Paleis 12, stand 306, Brussels Expo

 

In samenwerking met Daikin Belux nv

Meer nieuws van Daikin Belux nv

Hou het hoofd koel tijdens de ‘Staycation’

Door de klimaatopwarming hebben we ook in België de laatste jaren te maken met hete zomers en zel

De Daikin warmtepomp convector: een nieuwe aanpak voor huiselijk comfort

De Daikin Altherma warmtepomp convector kan zowel gebruikt worden om te koelen als te verwarmen e

Daikin scoort met zwart: nieuwe design lucht/lucht warmtepomp

Daikin stelt op Batibouw het vernieuwde en uitgebreide gamma Stylish lucht/lucht warmtepompen voo

Nieuw op de markt: Daikin Altherma 3 H Hoge Temperatuur warmtepomp

Daikin lanceert de Daikin Altherma 3 H HT, zijn nieuwste hoge temperatuur lucht/water warmtepomp

GRATIS Nieuwsbrief