De nieuwe Emura: opnieuw een baanbrekend design van DAIKIN

Met de presentatie van het nieuwe Emura II-gamma op Batibouw 2014, is DAIKIN vastbesloten de designwereld opnieuw met verstomming te slaan.
Jaren van productinnovatie resulteerden in 2010 in de allereerste in Europa ontworpen warmtepomp: de Daikin Emura, een splitsysteem met een aan de wand gemonteerde unit, dat het begrip klimaatregeling in de binnenhuisarchitectuur naar een volledig nieuw niveau tilde. De nieuwe generatie Daikin Emura II, die opnieuw in Europa werd ontworpen, combineert naadloos vormgeving en functionaliteit en mag een toonbeeld van de moderne klimaatregeling worden genoemd.

Naast de stijlvolle gewelfde vorm, het hoogkwalitatieve materiaal en de uitzonderlijke afwerking kan de Daikin Emura II ook bogen op een ongeëvenaard rendementsniveau met een SEER tot A+++  – de hoogste waarde op de markt. Het gamma bestaat uit modellen van 2, 2,5, 3,5 en 5 kW, waardoor er een perfect aangepaste unit is voor elke toepassing.

De Daikin Emura II is beschikbaar in geborsteld aluminium of in kristal mat wit. Het aerodynamische design creëert een bijzonder vlak profiel, dat elke muur een hypermoderne uitstraling geeft. Onder de sobere behuizing zit een uiterst intelligent systeem verborgen, met innovatieve eigenschappen die het energiegebruik in vergelijking met traditionele airconditioners drastisch doet dalen.

Een intelligente sensor met twee zones detecteert de aanwezigheid van personen in de kamer. Wanneer er langer dan 20 minuten niemand in de kamer is, wordt de ingestelde temperatuur aangepast om energie te besparen. Zodra iemand de kamer binnenkomt, keert de unit automatisch terug naar de oorspronkelijk temperatuur. De twee-zone-sensor zorgt er ook voor dat de luchtstroom wordt weggeleid van mensen in de kamer, waardoor een tochtgevoel wordt vermeden.

De innovatieve compressortechnologie optimaliseert het rendement, vooral in deellast. Op die manier levert de unit het hele jaar door maximale prestaties, mede dankzij een lager energieverlies in stand-by modus. Hierdoor bereikt de Daikin Emura II bijzonder hoge SEER- (tot A+++) en SCOP-waarden (tot A++). Dit optimale energierendement wordt bovendien gecombineerd met een uiterst laag geluidsniveau. (tot 19dB(A).

De nieuwe generatie Daikin Emura II toont opnieuw aan dat intelligent design aantrekkelijk is en ook garant kan staan voor een hoog energierendement in klimaatregeling. Het resultaat is een ongeëvenaard binnenklimaat en een ideale oplossing voor zowel architecten en interieurontwerpers, als voor huiseigenaars.

In samenwerking met Daikin Belux nv

Meer nieuws van Daikin Belux nv

Het assortiment Daikin Altherma 3rd generation-warmtepompen groeit Energiezuinige verwarming voor superieur comfort

Het Daikin Altherma gamma bestaat uit verschillende warmtepompoplossingen voor nieuwbouwprojecten

Onzichtbare integratie HVAC in architecturaal pareltje Immogra

 Vastgoedontwikkelaar Immogra verhuisde onlangs zijn hoofdkantoor naar een gloednieuw gebouw lang

Een goed onderhouden warmtepomp is goud waard

Warmtepompen zijn zuinig en milieuvriendelijk.

Stijlvol koelen met het nieuwe Daikin Stylish wandmodel

Met de warme zomermaanden voor de boeg is een goede airconditioning in huis een absolute plus.

GRATIS Nieuwsbrief